Podvodni dron Nemo na Kikstarteru

0
861

Spremite se za odličan podvodni dron

Podvodni dron Nemo na Kikstarteru. Ako se kampanja koja je pokrenuta na Kickstarteru pokaže kao uspešna, okeanografi će uskoro dobiti odličan podvodni dron. Poznat kao Nemo, donosi neke odlične funkcije i zanimljive dodatke.

Proizveden od strane kineskog startapa Aquarobotman, Nemo se može spuštati do maksimalne dubine od 100 m sa maksimalnom brzinom od 3,9 čvorova. Povezan je sa svojim korisnicima na površini preko Kevlar kablom koji je navijen na kolut. Wi-Fi modul na tom kolutu bežično komunicira sa iOS / Android aplikacijom na korisničkom pametnom telefonu ili tabletu, koji se koristi za kontrolu drona u realnom vremenu.

iOS 11 je na 76% uredjaja a Android 8 na 4,6% uredjaja

Podvodni dron snima u 4K

Nemo slika i snima 4K / 30fps video i strimuje direktno korisniku, tako da on vidi šta dron trenutno snima. Umesto da gledaju ovaj video na ekranu svog mobilnog telefona, oni dodatno imaju mogućnost korištenja VR slušalica za impresivno iskustvo.

Podvodno osvetljenje za kameru obezbeđuje dva klastera od četiri LED reflektora. Oni kombinovano daju 1.000 lumena.

Sat ipo punjenja baterije donosi snimanje u dužini od 3 sata. Baterija je zamenljiva , tako da ništa ne može da prekine Vaše snimanje ako se naoružate sa dodatnom baterijom.

Ako ste zainteresovani za kupovinu  Nemo drona, to možete uraditi za minimalni zajam od US $ 799, iako to uključuje samo 30 metara kabla. Pod pretpostavkom da dron dostigne proizvodnju, isporuka počinje u juli. Planirana maloprodajna cena je 1.799 dolara za 30-metarsku verziju, ili 2.599 dolara za Nemo sa kompletnim 100-metarskim kablom.

Izvor:NewAtlas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here