Pentax K-1 Mark II – specifikacije i cena

0
862

Pentax K-1 Mark II – specifikacija

Pentax K-1 Mark II – specifikacije i cena. Ricoh je najavio novi fotoaparat. U pitanju je Pentax K-1 Mark II 35 mm DSLR. To je osvežena verzija prvobitnog Pentax K-1 koji je objavljen 2016. godine. (Za one koji još uvek koriste originalni Pentax K-1, Ricoh nudi ograničen vremenski rok kako bi im nadogradio ploču i logotip starije kamere sa novim Mark II funkcijama i logom. Po cenu od 550 dolara, kupci mogu nadograditi stariju opremu od 21. maja do 30. septembra ove godine.)

Novi fotoaparat poseduje isti senzor punog kadra od 36,4 megapiksela, ali sada poseduje akcelerator i Prime IV procesor slike. Obe stvari pomažu u proizvodnji fotografija visoke rezolucije pri slabom osvetljenju. Ricoh tvrdi da novi Pentax K-1 Mark II može dosegnuti u ISO-u čak 819.200. Takođe može snimiti video zapise sa Full HD filmovima u rezoluciji 1920 x 1080, ali 4K video je ograničen na neobičan režim video zapisa.

Pentax K-1 Mark II cena

Novi model takođe ima nadograđeni softver, koji sada može sakupiti RGB podatke o boji za svaki piksel, kako bi slike prikazivao “znatno finije detalje i istinitije boje” od drugih DSLR fotoaparata. Fotoaparat nastavlja da ima mehanizam za smanjenje potresa prethodne generacije, a sada je nadograđivao svoj pikselski senzor koji bi mogao da prikaže više boja u svakom pikselu.

Kodak LCD pametni televizor sa Androidom

Ovaj model je napravljen od magnezijuma koji Rikoh tvrdi je otporan na prašinu i razne vremenske uslove. Ima fleksibilan 3,2-inčni LCD monitor sa odnosom širine 3: 2 koji možete podesiti dok snimate iz različitih uglova.

Pentax K-1 Mark II se prodaje u aprilu za predloženu maloprodajnu cenu od $ 1,999.95. Kada se pogleda cena, mislim da je pametnije da nadogradite prethodnu verziju po ceni od 550 dolara. Inače ovaj aparat i njegove mogućnosti itekako opravdavaju cenu koja se na prvi pogled čini velikom. ipak je ovo jedan vrhunski uredjaj.

Izvor:Theverge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here