Olympus Pen E-PL9 – retro model . Olympus je predstavio Olympus PEN E-PL9, predstavljajući tako najmanji Micro Mirrorless fotoaparat ali uz značajan remont uz dodavanje 4K video i stabilizaciju u telu. Novi model nosi retro izgled svog prethodnika, E-PL8, ali ga poboljšava sa boljim odabirom načina rada. Sada se isporučuje isti senzor od 16 megapiksela, TruePic VIII procesor i AF detektovanje od 121 tačke (sa detekcijom lica i očiju) kao veći OM-D E-M10 Mark III, ali je ograničen na 3 umesto 5.

Olympus je mudro obogatio Pen E-PL9 sa 4K, 30 fps video podrškom, znajući da je funkcija dostupna na pametnim telefonima srednjeg opsega i da treba definitivno biti na fotoaparatima sa zamjenljivim objektivima. Istovremeno, novi model je očito usmeren na početnike i korisnike društvenih medija, tako da je Olympus dodao mogućnost Bluetootha za brzo deljenje sa pametnim telefonima.

Olympus Pen E-PL9 misli i na početnike

Olympus je takodje dodao pojednostavljeni sistem menija i ekran osetljiv na dodir. Na taj način, korisnici koji su početnici u podešavanjima fotoaparata mogu “postepeno eksperimetisati sa fotografijama putem selekcije odredjenih programa dodirivanjem ekranom pre nego što pređu na više tradicionalnih podešavanja”, objašnjeno je u saopštenju za javnost. Kao i kod poslednjeg modela, ekran se pomera na gore i na dole što je stvarno odlično.

Mobilni telefon je prljaviji od WC šolje

Olympus Pen E-PL9 će stići u Evropu, Aziju i druge regione širom sveta u martu za 699 ​​€ sa kompletom 14-42mm f / 3.5-5.6 objektiva za zumiranje ili 549 €  za samo telo (crno, braon i belo).

Izvor: Wired

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here