Oculus Go će biti odličan uredjaj za 200 dolara

0
973

Fejsbuk sprema Oculus Go

Oculus Go će biti odličan uredjaj za 200 dolara. Sada, ako želite da iskusite snažno iskustvo virtuelne realnosti, trebaju vam dodatne stvari koje su: moćni računar, PlayStation 4 ili pametni telefon na tom nivou. Ali to će se vrlo brzo promeniti sa predstavljanjem Oculus Go modela. Za razliku od Oculus Rift-a ili Oculus Gear VR slušalica,njima nije potrebno ništa više. Oculus Go ima svoj sopstveni ekran, procesorsku snagu i bateriju, tako da možete koristite bez snažnog sekundarnog uređaja.

Oculus Go

Oculus Go cena

Iiznenađujuće je ali ovaj model će se prodavati po ceni od svega 199 dolara. Kako je to moguće?Još nismo sasvim sigurni, ali uskoro će ovaj model biti na policama. Puno zvaničnih detalja već je tu, i zvuči kao da ćemo videti Go veoma uskoro. Ako tražite pristupačan način za ulazak u VR, Oculus Go bi mogao biti baš to.Evo šta je otkriveno do sada.

Šanse izgledaju velike da ćemo videti ovo izdanje slušalica oko Facebook-ove F8 konferencije. Variety izveštava da će Facebook-ov Oculus Go uredjaj biti u prodaji od 1 maja ove godine. Već imamo cenu za Oculus Go, i to je prilično iznenađujuća cena.To je znatno jeftinije od Gear VR slušalica sa opremljenim pametnim telefonom za njegovu upotrebu, na primer, a kamoli u kompletu sa PlayStation VR sa PS4 ili Oculus Rift ili HTC Vive sa odličnim računarom.

Oculus Go memorija

Imajte na umu da će cena “početi od 199 dolara”, a dok to fraziranje može da prikaže nizak nivo i vrhunsku verziju slušalica, Variety sugeriše da će to biti samo razlika u skladištenju. Model na početnom nivou trebalo bi da ponudi skromni 32GB skladištenja, dok će 64GB verzija koštati malo više.

Blokčejn čuva Vašu sigurnost

Ovaj uredjaj će izgleda da pronađe sredinu između Rifta i Google-ovog Daydream View modela: ima siluetu Rifta, ali čini se kompaktnijim, neće imati nikakve žice koje vise.

Oculus obećava da koristi “prozračne tkanine” kako bi Vam pomogao da se ne znojite dok uživate u ovom odličnom uredjaju, a podesivi pojasevi izgledaju kao da će dobro obavljati držanje slušalica na licu . U međuvremenu, uključeni je bežični kontroler, sa velikim touchpadom ispod palca koji može da se klikne, sa velikim okidačem za klik ispod i par manjih dugmadi za navigaciju.

S obzirom na cenu od 199 dolara, možete očekivati nežto slabiji kvalitet sa Oculus Go-om – 1080p panel, možda. Ali, očigledno, Oculus kaže da će biti prikazan Quad HD ekran, baš kao i oni koji se vide na Samsungovim flegšipovima i Google-ovim Pixel XL telefonima. Pa, ne baš kao oni – to će biti LCD panel umesto bogatijeg OLED displeja. Ali to će biti LCD ekran za brzo prebacivanje, prema Oculus-u, sa brzom brzinom osvežavanja koji će vam omogućiti da se odvojite od neobičnosti dok ga koristite. A Quad HD (1440p) rezolucija je super važna, jer jasnoća čini veliku razliku u užitku VR.

Izvor:Appy-geek

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here