Nintendo Switch se prodaje odlično , premašio očekivanja

0
807

Switch obara rekorde u prodaji

Nintendo Switch se prodaje odlično. Nintendo slavi završetak prilično dobre prve godine za Nintendo Switch. Sa nešto preko 15 miliona prodatih jedinica u 12 meseci koji se završavaju u martu. Ali Nintendo je izgleda prilično siguran da će sistem u narednoj fiskalnoj godini još bolje funkcionisati. Kompanija očekuje 20 miliona prodatih proizvoda u narednih 12 meseci u novom godišnjem izveštaju.

Prodavanje 20 miliona jedinica u narednoj godini stavilo bi Switch u isti prodajni aspekt kao i PS4 (koji je prodao 17,7 miliona jedinica u svojoj drugoj godini), ali iza prodajne manije za Nintendo Wii, koji je prodao 25,94 miliona jedinica u drugoj godini prodaje.

Alibaba kreće sa prozvodnjom čipova

Oktobarsko lansiranje Super Mario Odyssey igre se pokazalo kao pun pogodak. Igra je već prodata u više od 10,4 miliona jedinica. To je premašilo Mario Kart 8 (9,22 miliona) i The Legend of Zelda: Breath of the Wild (8,48 miliona) uprkos tome što je na tržištu dosta kraće.

Nintendo Switch se prodaje odlično, Nintendo želi još više

Prvih godinu dana, Nintendo je projektovao prodaju od samo 10 miliona Switch jedinica za prvu prodajnu godinu i bio je prisiljen da značajno poveća proizvodnju pre sezone godišnjih odmora i dostigne 15 miliona godišnje prodaje.

Kao što je u junu rekao viši direktor korporativnih komunikacija Nintenda Charlie Scibetta, “očekivali smo da će biti tražnje za njim, ali potražnja je čak i veća nego što smo mislili”.

Svi vlasnici Switcha će dobiti novu Super Smash Bros igru koja će se pojaviti 2018. godine, prema Nintendovom kalendaru. Igrači će možda morati da sačekaju duže za druge prethodno najavljene top naslove za Switch kao Pokemon (očekuje se u 2018 godini) i Metroid Prime 4 (“još nije naznačeno”).

Uprkos odličnoj prodaji Switch konzole, Nintendo 3DS je u stalnom padu. Za poslednjih 12 meseci je prodatu u 3,6 miliona primeraka. To je dosta manje u odnosu na prethodnu godinu gde su prodali 5,5 milion. I Nintendo je svestan da će prodaja samo biti u padu. Pa za Nintendo 3DS očekuju samo 1,6 miliona primeraka u narednoj fiskalnoj godini.

Izvor:Ars Technica

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here