Nintendo Switch 2 ne izlazi uskoro , konkurencija na potezu

0
792

Nintendov naslednik neće doći uskoro

Nintendo Switch 2 ne izlazi uskoro . Sve u svemu, Nintendo Switch je bio odlična stvar do sada. Njegova globalna prodaja nedavno je došla na nivou od 15 miliona komada. Puno je napisano o tome kako je ova hibridna ručna konzola dostigla tu brojku. Toliko komada je prodao i Wii ali tek posle petogodišnje prodaje .

Dark Soul Remastered za Nintendo Switch

Ne tako davno, legendarni dizajner igrara Shigeru Miyamoto je rekao da je kućne konzole potrebno menjati na 5,6 godina,tj praviti nove verzije istih. “Do sada”, rekao je Miyamoto investitorima, “životni ciklus hardvera trajao je je oko pet ili šest godina, ali bi bilo veoma interesantno ako bismo mogli produžiti taj životni ciklus ”

Nintendo Switch 2 ne izlazi uskoro , da li je pametno

Nintendo predsednik najavio je da će Switch imati duži životni vek

Kao što prenosi sajt Gamespot, to bi značilo da će Nintendo Switch i dalje biti jak 2023. godine, a možda čak i još dalje. S obzirom da nam 2023 godine zvuči kao godina gde će mnoge stvari biti na oblaku ili tako nešto.

Što se tiče podrške, Switch će je sigurno imati. Iako se sistem ne može takmičiti sa Xbox-om One ili PS4, uspeo je da se posveti veliku pažnju malim indie developerima. Ovo nas dovodi do druge statistike. Switch trenutno ima tri puta više igara nego Wii U u prvih 11 meseci svog životnog ciklusa. To je odlična vest za dugovečnost Switcha.

Dugoročni uspeh Switcha zavisi delimično od toga šta je Nintendov sledeći korak. Da li je već izbacio svoje najbolje igre, s obzirom da smo već imali mega hit Breath Of The Wild i Super Mario Odissey, ili ima još više iznenađenja ? Da bi omogućio Switchu dugovečnost onu koju želi Nintendo, moraće da nastavi da pronalazi načine za njegovu prodaju.Tako nešto već pokušava da uradi, na svoj čudan način, sa Nintendo Labo kartonsko-softverskim eksperimentom.

Umesto prodaje jedne konzole po domaćinstvu, Nintendoov plan je da obezbedi da svaka osoba poseduje jedan Switch. Što je mnogo, mnogo je.

Izvor: TweakTown

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here