Nintendo Switch 2 konzola koja će pomeriti granice

0
752

Nintendo Switch 2 konzola koja će pomeriti granice . Nintendo Switch je već posle godinu dana prodaje začarao svet. To je najbrže prodavana konzola ikada u Americi. Čak je i Nintendo objavio ja je imao najprofitabilniji kvartal u poslednjoj deceniji. Budućnost svakako izgleda sjajno za ovu Nintendovu hibridnu konzolu a kompanija je toliko sigurna u životni ciklus ovog proizvoda da ne planira da ga menja naslednikom ni posle standardnih pet do šest godina. 

Naravno, to ne znači da će Switch ostati baš isti kao na početku. Nadogradnja hardvera je česta u industriji video igara, sada više nego ikada, a u nekom trenutku će se sigurno pojaviti i Nintedno Switch 2 konzola. Kako će izgledati naslednik Switch-a i koje nove funkcije će nam doneti, nismo baš sigurni ali ima već sada dosta glasina o tome. 

Pročitajte još : Dark Soul Remastered za Nintendo Switch

Nintendo switch

Nintedno Switch 2 konzola se može pojaviti u 2022. godini

S obzirom da Nintendo još uvek nije potvrdio da radi na Switch 2 konzoli, teško je pogoditi tačno vreme predstavljanja. Medjutim, moguće je nagadjati na osnovu planova koje je Nintendo najavio. Već znamo da se kompanija nada da će Switch biti aktuelan i posle pet godina. Standardni životni vek konzole je izmedju pet i šest godina. Ovo je potvrdio i Shigeru Mijamoto investitorima na Q&A.  

Pre Nintenda Switch, konzole ove kompanije su izlazile na pet do šest godina. Pitam se da li Nintendo ima keca u rukavu ili će ipak slediti korake kompanija Sony i Microsoft, koje predstavljaju naslednike svojih konzola u standardnom periodu. 

Na osnovu ovih trendova u igračkoj industriji, mislim da će Nintedno razmotriti nadogradnju hardvera koja bi mogla da se pojavi već sredinom 2019. godine. Neke glasine navode da će te hardverski unapredjene konzole nositi naziv Switch 2.0. Iako Nintendo negira da se radi na nasledniku, ali neke stvari su pčigledne, Nintendo Switch konzola će se poajviti 2022. godine. 

Nintendo Switch 2 konzola vesti i glasine

Iako nedavni firmware za Switch nije doneo ništa specijalno, hakeri su uspeli da izvuku nešto. Naime, našli su dokaze da Nintendo uveliko radi na hardverskoj nadogradnji ove konzole. 

Tu su reference za novi čip T214 (što bi bilo poboljšanje u odnosu na trenutni T210). Naravno, novi Switch 2 će posedovati i novu verziju ploče i 8GB rama umesto dosadašnjih 4GB. Sama nadogradnja čipa se može posmatrati kao odgovor kompanije Nintendo na hardvesko-sigurnosne probleme koji su se pojavili kod trenutnog SoC-a.

Nintendo Labo

Iako u 2018. godini nije bilo nikakvih naznaka o novoj konzoli a ni o nadogradnji hardvera, ne znači da je neće biti ni u budućnosti. Ako Nintendo stvarno želi da Switch opstane na sceni preko pet godina, onda je obavezna neka nadogradnja postojećeg modela. Ipak treba i ispuniti neka očekivanja igrača. 

 Ako Nintendo napravi pametan potez i uskoro predstavi Nintenod Switch 2, njegova poboljšanja ne moraju uticati na prethodne igre. Jednostavno, one bi mogle bolje da rade bolje na novom i snažnijem Switch-u. Ova konzola je i dokaz da najsavremenija tehnologija nije jedini ključ uspeha. 

Virtualna realnost na novom Nintendu Switch, teško

Ako Nintendo izbaci Nintendo Switch 2, mala je verovatnoća da će imati podršku za VR i AR. Uprkos patentu koji sugeriše drugačije, Nintendo je više puta izjavio da nije zainteresovan za virtualnu realnost. 

Iz kompanije tvrde da su pregledali ovu tehnologiju i da ne žele da je uključe u svoj proizvod. Ono što verovatno i sami možete da vidite jeste interesantnija i inventivnija periferija kao što je Nintendo Labo. Izgleda da je Nintendo više zainteresovan za periferne uredjaje koji drže igrače utemeljene u stvarnom svetu.

Nintendo Switch 2 konzola i podrška za 4K?

Sony i Microsoft se već bore na 4K tržištu. Za Nintendo, kompaniju koje se izdvaja od drugih proizvodjača hardvera, ovo i nije cilj. U intervjuu, gde je odbacio VR, generalni direktor kompanije Nintendo je odbacio i mogućnost za 4K govoreći pritom da ova tehnologija “još uvek nije prihvaćena od strane većine” i da je za Nintendo previše rano. 

Dalje navodi, da Switch nudi različit način korišćenja koji je prilagodjen tempu života igrača. Njegova prednost je da se uklapa u Vaš svakodnevni život. Iz Nintenda su još 2017. godine rekli da je ciljanje 4K rezolucije ” malo previše ograničena”.

Ova kompanije nikada ne žuri sa usvajanjem novih tehnologija. To su pokazali i kod HD ekrana koje su počeli da koriste tek u 2012. godini i to u konzoli Wii U. Sony i Microsoft su prihvatili HD četiri godine ranije, u 2018. godini. Možda ih je ovo kašnjenje i koštalo loše prodaje te ručne konzole. Mislim da bi u ovoj situaciji Nintendo trebao što pre da usvoji 4K rezoluciju. 

Nintendo Switch 2 konzola će ponovo napraviti pometnju na tržištu onog trenutka kada se pojavi. U to nema sumnje…

Izvor: TechRadar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here