Microsoft sprema fleksibilne uredjaje

0
696

Mikrosoftov patent najavljuje sklopive uredjaje

Microsoft sprema fleksibilne uredjaje. Još jedan patent od Microsofta je izašao online. Ovaj put očigledno pokazuje da kompanija razmatra načine pravljenja tablet računara sa sklopivim ekranom koji se može savijati u oblik laptopa.

Ovaj patent pokazuje kako se tradicionalni tablet uređaj može držati vertikalno i preklopljen, a donja polovica ekrana se pretvara u tastaturu.

Microsoft sprema hibridni tablet

Sigurno je zanimljivo preuzimanje faktora formata 2 u 1. Ali patent takođe pokazuje da će tablet imati priključak koji bi mu omogućio da se pretvori u fizičku tastaturu. To će izgledati više kao tradicionalni hibrid tableta / laptopa, a uključivanje fizičke tastature može ga učiniti privlačnijim za upotrebu u proizvodnji.
U delu prijave patenta tvrdi se da “fleksibilnost uređaja dozvoljava različite radne aranžmane zasnovane na lokaciji korisnika tj. uređaj može biti pomeren ili savijen u konfiguraciju laptopa tako da jedan od delova uređaja i displeja jedinica se koristi kao tastatura na dodir i / ili miš. ”

Microsoft kupuje Steam

Nije objavljeno koji će Windows koristiti. Pretpostavljamo da je Windows 10. Mogao bi sistem da se konfiguriše i aplikacije koje rade. U zavisnosti od toga da li je uređaj u sklopljenoj konfiguraciji, ravnoj konfiguraciji (kao tablični računar) ili priključenom.

Microsoft sprema fleksibilne uredjaje , Da li svaki patent bude upotrebljen

Patent nudi uzbudljiv uvid u ono što Microsoft može da planira za svoje buduće uređaje, ali je vredno napomenuti da mnogi patenti nikada ne prođu kroz početnu fazu razvoja.Ovaj patent je podnet u avgustu 2016. godine, a još nismo videli bilo kakve preklopljive tablete od Microsofta, to bi moglo da znači da se kompanija iz Redmonda bori sa fizičkom proizvodnjom ove tehnologije.

Međutim, kako napominje portal MSPoweruser, neki elementi patenta su završili u stvarnim uređajima. Kao što je fleksibilna šarka koja u patentu pomaže u sprečavanju oštećenja fleksibilnog ekrana i pojavila se u Microsoftovom Surface Book-u.

Dakle, i dalje postoji nada da ćemo videti plodove ovog patenta u budućim uređajima od Microsofta. Ovo je još jedan nedavni primer patenta koji pokazuje kako Microsoft razmišlja. Tj. kako je moguće Surface Phone pretvoriti u mali laptop. Ajde da vidimo i to na delu.

Izvor: WindowCentral

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here