Microsoft radi na skalabilnom kvantnom kompjuteru

0
681

Microsoft radi na skalabilnom kvantnom kompjuteru . Microsoft se udružuje sa istraživačima i inžinjerima  sa Univerziteta u Kopenhagenu kako bi napravio prvi skalabilni kvantni kompjuter na svetu. Prema njihovom blogu, Microsoftov direktor naučnog sektora, Peter Krogstrup kaže da će “sutrašnji računar” moći da izvrši složene kalkulacije u minutama ili satima. Za te kalkulacije, današnjim računarima bi trebalo najmanje milijardu godina da bi ih završili.  

Microsoft radi na skalabilnom kvantnom kompjuteru
Microsoft

Takođe, budući kompjuter će imati ogromna poboljšanja u sistemu hlađenja. Temperatura je veoma važna za kvantne sisteme, a računar treba da se ohladi na nulu kako bi sve radilo kako treba.

Krogstrup veruje da će novi računarski sistem imati značajne implikacije na društvo. Na primer, to će pomoći u razvijanju i unapređenju medicine, omogućavajući ljudima da naprave nove lekove. Takođe će promeniti pravac kako funkcioniše sajber-bezbednost. Sve u svemu, Microsoft navodi da će kvantni kompjuter “postaviti nove standarde kako se podaci izračunavaju i obrađuju.”

Microsoft takođe pokreće Quantum Materials Lab u Kongens Lingbiju, u Danskoj, da bi napredovao svojim vizijom izgradnje futurističkih računara.

Izvan laboratorije, Microsoft je transformisao park u oblasti “Quantum Park”. Ljudi sada mogu da dodju u park kako bi saznali sve o napredovanju u tehnologiji i osnovama izgradnje novog Quantum računara.

Osim toga, Microsoft ima još četiri kvantna centra širom sveta. Međutim, “srce kompjutera – tzv. Qubit” – će se razviti iz laboratorije Microsoft Quantum Material Lab u Danskoj. ” Microsoft radi na skalabilnom kvantnom kompjuteru i uskoro ćemo biti upoznati sa napretkom ovog projekta.

Izvor: Fossbytes

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.