Microsoft podržava solarnu energiju

0
834
Microsoft podržava solarnu energiju . Microsft je izvršio , kako sam kaže “najveću korporativnu kupovinu solarne energije ikada u Sjedinjenim državama”. Ova kompanije je kupila 315 megavata iz dva nova solarna projekta u Virdžiniji. Ovo je deo, tekućih napora kompanije Microsoft da svoje globalne centre podataka napaja obnovljivom energijom.

Pročitaj još : Microsoft kupuje GitHub

Foto: Big Stcok Photo
Snaga će doći od 750,000 solarnih panela koji se prostiru na 2,000 hektara na projektima Pleinmont 1 i 2. Ovom kupovinom, kompanija tvrdi da će njen portfolio obnovljivih izvora energije na globalnom nivou dostići 1,2 gigavata. što je predstavnik Microsoft-a opisao kao “dovoljno snage da osvetli 100 miliona LED sijalica”. Microsoft, dalje kaže da je dostigao svoj cilj da napaja najmanje 50 posto svojih centara sa čistom energijom do ove godine.

Microsoft podržava solarnu energiju i ispunjava svoje ciljeve

Kompanija kaže da će najnoviji sporazum pomoći u postizanju svog sledećeg cilja, čime će 60 posto svojih centara napajati obnovljivim izvorom energije. Finansijski detalji ugovora nisu otkriveni. Ovo je već deo trenda velikih američkih kompanija koje se sve više okreću obnovljivim izvorima energije. Razvojom solarne energije u Virdžiniji upravlja proizvodjač sPower, čiji je izvršni direktor Ryan Creamer u izjavi za javnost rekao da je posvećenost Microsoft-a na ovom polju otvorila i drugim kompanijama da se pozabave time. Izvor : Geek Wire

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here