Lenovo predstavlja dva nova laptopa

0
824

Novi tanki laptopovi iz kompanije Lenovo

Lenovo predstavlja dva nova laptopa . Lenovo je najavio novi poslovni laptop koji će biti izuzetno tanak i lak skoro kao MacBook Air. Ovaj laptop je namenjen ljudima koji rade u pokretu. Takodje je najavio i pravu zamenu za desktop računare, laptop koji će pored odlične specifikacije “blidovati bicepse” vlasnicima koji ga budu nosili.

Acer Nitro 5 Spin gejmerski laptop

 

Lenovo predstavlja dva nova laptopa

Prvi laptop je ThinkPad P1. Taj model je tanji i lakši od ranijih Lenovo modela. Debljina ovog modela je 1,8 cm a težina samo 1,7 kilograma. Uprkos tome što je lagan gotovo kao MacBook Air, P1 specifikacije su u potpuno drugoj klasi. P1 model poseduje 15,6-inčni 4K ekran, grafičku karticu Nvidia Quadro P serije i ossmu generaciju Intelovog procesora ili Xeon procesor koji može da dostigne brzinu do 4,6 GHz. Tu naravno dolazi i 64GB RAM memorije i 4TB prostora za skladištenje. Početna cena ovog modela je od 1949 dolara.

Lenovo ThinkPad P1 foto : Toms Hardware

U međuvremenu, Lenovo ThinkPad P72 se predstavlja kao desktop alternativa. Ima mogućnosti skladištenja do 6TB sa 128GB RAM-a. Njegov 17,3-inčni displej pokreće Nvidia Quadro P5200 grafička kartica. Kao i P1, podržava i Intel Xeon ili Core i9 procesore. P72 ima početnu cenu od 1.799 dolara, a njegova niža cena verovatno dolazi delom zbog nedostatka 4K displeja. Takođe je ovaj model je izuzetno težak. Težina ThinkPad P72 je 7,5 kilograma.

Oba laptopa dolaze krajem ovog meseca. Za još informacija pratite Lenovo veb stranicu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here