Lenovo miix 520 opis i specifikacije uredjaja

0
840

Iz Lenova nam dolazi tablet Miix 520

Lenovo miix 520 opis. Na tržištu postoje brojni Surface Pro klonovi kao što su Acer Switch 5, Samsung Galaxy Book i HP Spectre x2, ali Lenovo serija Miix nastavlja da nas najviše impresionira sa svojim dizajnom, karakteristikama i uključenim dodacima.


Lenovo Miix 520 Specifikacije

Uredjaj srednje klase ,Lenovo Miix 520 drži svoje mseto, a takođe se ne menja mnogo od modela Miix 510 ($ 899,99 na Amazon.com). Na prvi pogled, i dalje nije konkurentan sa Microsoftovim tablet računarom i izgleda isto kao i njegov prethodnik. Dolazi sa displejem od 12,2 inča i rezolucijom od 1,920 x 1,200 piksela. Takodje ima i osmu generaciju Intel 1.6GHz Core i5-8250U procesora koji daje veliko povećanje performansi u odnosu na prethodni model Miix 510 koji je imao šestu generaciju procesora i5. Recimo samo da je model Miix 720 dolazio sa  sedmom generacijom Core i7 procesora.

Trenutno postoji jedna konfiguracija za Miix 520 po ceni od 999 dolara. Ona uključuje tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem i Active Pen 2 sa 4.096 nivoa osetljivosti. Kombo trenutno nije dostupan u Velikoj Britaniji ili Australiji, ali možete ga pronaći za oko 1.000 funti u Velikoj Britaniji. To je dobra cena za ono što dobijate i, dok god vam ne treba celodnevni vek trajanja baterije, Miix bi bio dobar izbor za učenike, kućne kancelarije ili druge nezahtevne radne potrebe.

Naziv uredjaja Miix 520
Cena 999 dolara
Displej 12,2 inča , 1920×1200
CPU 1.6GHz Intel Core i5-8250U
Memorija 8GB DDR4 SDRAM 2,133MHz
Grafika 128MB (dedicated) Intel UHD Graphics 620
Hard disk 256GB PCIe SSD
Mreža 802.11ac wireless, Bluetooth 4.1
Operativni sistem Windows 10 Home (64-bit)

Lenovo Miix 520 pakovanje

Jedno od najvećih problema sa Surface Pro je to što tastatura i olovka ne dolaze u paketu sa tabletom. To nije slučaj sa Miix 520, koji uključuje magnetnu tastaturu i njegov Active Pen 2 tako da je sve tu. Oba dodatka rade odlično.

Sa 1.5 milimetara dubine tastera, kucanje na ovoj tastaturi sa pozadinskim osvetljenjem je pravo uživanje. Impresivno je sa obzirom na tanak poklopac, ali u zavisnosti od toga koliko jako pritisnete tastere, možda ćete osećati manji zamor. Takođe, postoja se zalbe na mali desni shift taster, ali to je normalna veličina na tastaturi ovog modela. Ugrađeni nosač pruža puno opsega za pozicioniranje a snažne i čvrste šarke drže ih na mestu.

Tastatura je magnetski pričvršćena, dovoljno je laka da je uklonite kada želite da koristite 520 kao tablet. Za slučajno skiciranje ili snimanje beleški, Active Pen 2 je odličan, ali kreativci kojima je potreban ekran sa preciznim bojama verovatno neće biti baš zadovoljni. Kada je vreme sunčano imaćete problema da ga koristitie napolju.

Kada su u pitanju priključci, Miix 520 ih nudi dovoljno. Postoji ulaz za microSD karticu koja se nalazi ispod podnožja, ali sve ostalo je sa strane: USB-C 3.0 port, USB-A 3.0 port i priključak za napajanje sa leve strane i priključak za slušalice / mikrofon na desnoj strani sa napajanjem i dugmićima za zvuk.

Apple Watch pronašao ubicu jedne žene

USB-C port ne podržava Thunderbolt 3, ali možete priključiti adapter za video izlaz i periferne uređaje. Ono što je malo lošije odradjeno je to što Lenovo rešenje za skladištenje olovke predstavlja mali plastični držač koji se uklapa u USB-A port. Očigledno je da tada blokira taj port, ali kada je olovka u pitanju, delimično blokira utičnicu za napajanje i USB-C port. O tome izgleda da nisu baš razmišljali.

Osma generacija pobedjuje ponovo

Iako smo testirali samo nekoliko računara sa Intelovim najnovijim Core i-series procesorima od njihovog pokretanja krajem 2017. godine, svi su pokazali poboljšanja u odnosu na poslednju generaciju čipova. Novi Core i5 zajedno sa ostalim komponentama tableta dali su mu znatno povećanje performansi.

Miix 520 nema problema sa uređivanjem fotografija ili osnovnim Full HD video montažama. Takođe ima dovoljno snage za klasične igre, ali ne treba očekivati previše od njega.

Ako očekujete dugo trajanje baterije, razoračaćete se sa onim što Miix nudi. U svojoj odbrani, Vindovs 10 tablet računari sa sličnim komponentama uglavnom nemaju “celodnevne” baterije.

Izvor:CNET

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here