Konzole za koje nikada niste čuli do sada

0
729

Konzole za koje nikada niste čuli . Svi znate velike igrače medju proizvodjačima konzola. To su, barem trenutno, Xbox, Playstation i Nintendo. Ove konzole su prodale milione primeraka u poslednjih nekoliko decenija.

Ali te kompanije definitivno nisu jedine koje su prodavale konzole za video igre, U stvari, postojale su mnoge konzole koje su mogle biti revolucionarne ali iz pojedinih razloga nisu u tome uspela. U pojednim slučajevima je za to bila kriva marketinška strategija, ponekad previsoka cena a bilo je i slučajeva kada je jedan od menadžera kompanije bio povezan sa Švedskom mafijom .  Konzole za koje nikada niste čuli su pred Vama 

1. Fairchild Channel F (1976)

Biće Vam oprošteno ako do sada niste čuli za konzolu Fairchild Channel F. Ova konzola ima izuzetno važno mesto u istoriji video igara. To je bila prva kućna konzola koja je koristila igre zasnovane na kertridžima, baš onakve kao kod Nintenda ili Sege.

2.The Epoch Cassette Vision (1981)


2.The Epoch Cassette Vision (1981)

Neke od manje poznatih konzola su, nažalost, zaboravljene a neke po mnogima i nisu ni trebale da se pojave. Jedna od tih konzola za zaborav je Epoch Cassette Vision. Naime, glavna karakteristika ove konzole je da su kontrolori ugradjeni u samu konzolu. To znači da su igrači morali da drže celu konzolu u svom krilu dok su igrali igre.

3.The Vectrex (1982)

Vectrex konzola je dolazila sa sopstvenim monitorom. Ova konzola je takodje imala svoje kertridže. Oni su se ubacivali sa zadnje strane. Zanimljiva činjenica je da je svaka igra imala svoj dodatatak za monitor kako bi se simulirale boje. 

4. 3DO (1993)

Za razliku od većine drugih konzola, 3DO je mogla da pravi bilo koja licencirana kompanija. Baš zbog toga, 3DO je bila poputa DVD-a ili CD-a, jer ih nije napravio samo jedan proizvodjač.

5. N-Gage (2003)

Ispostavilo se da kada pokušate da spojite mobilni telefon sa ručnom igračkom konzolom dobijete nešto nefunkcionalno i izuzetno loše dizajnirano. Baš to se dogodilo sa Nokia N-Gage konzolom. 

Jedan od najvećih problema je bila činjenica da morate da uklonite bateriju da biste promenili igru. Pored toga, neprijatna postavka je i bila to što morate da držite ivicu telefona uz uvo dok razgovarate. 

Izvor: TopBuzz

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here