JPI sprema LCD sa 1001 ppi za VR naočare

0
803

VR naočare će postati mnogo bolje

JPI sprema LCD sa 1001 ppi za VR naočare. Japan Display (JDI) je predstavio planove za LCD ekrane visoke rezolucije koji bi mogli značajno poboljšati prikaze u trenutnim VR naočarima. JDI je zajednička kompanija Sonija, Tošibe i Hitačija. Ova kompanija trenutno razvija LCD ekran veličine 3,25 inča koji će imati 1001 ppi ( piksela po inču ). Taj displej bi trebao da ima manji nivo latencije i manju potrošnju energije. Prema JDI kompaniji ,ovo su ključni faktori potrebni za prikazivanje prirodnije slike na većim rezolucijama.

Serija o Majkl Džordanu se snima u Netflix produkciji


Ovaj novi LCD je par inča manji od potrebnog a oslanja se na OLED tehnologiju. On takodje teži da eliminiše veće probleme piksela koji se nalaze u većini VR naočara. Prošle godine je JDI najavio da radi na displeju koji će imati 803 ppi, ali je očigledno i prevazišao taj cilj.

JPI sprema LCD sa 1001 ppi za VR naočare , uživanje se podiže na viši nivo

Nova tehnologija takođe smanjuje vreme odziva sa 4.5msec na 2.2msec. Ovo samo znači da ćete imati bolji utisak dok recimo uživate u horor scenama u Resident Evil igrama jer neće biti zamućenih pokreta. Takođe možemo očekivati konzistentniju stopu osvežavanja, sada stabilizovanu na 120Hz što će dodatno smanjiti latentnost sistema.
Izvor:Engadget

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here