Hakovan Nintendo switch , šta dalje

0
871

Ni popularna Nintendo konzola nije izdržala

Hakovan Nintendo switch . Hackerska grupa pod nazivom fail0verflov deli fotografiju Nintendo Switcha koji pokreće Debian, distribuciju Linuxa . Grupa tvrdi da Nintendo ne može popraviti ranjivost sa budućim zakrpom firmvare.

#switch pic.twitter.com/4iTjTk9D59

— fail0verflow (@fail0verflow) February 6, 2018

Prema fail0verflov-u, postoji greška u ROM-u u Nvidijinoj Tegra X1 sistem-u-čipu. kada se Vaš konzola pokrene, čita i izvršava komad koda koji se čuva u memoriji samo za čitanje (otuda ime ROM-a). Ovaj kod sadrži upute o procesu pokretanja.

Hakovan Nintendo switch, ne pomaže ni ažuriranje softvera

To znači da se boot ROM čuva na čipu kada Nvidia to proizvodi i ne može se kasnije promeniti. Čak i ako Nintendo izbaci ažuriranje softvera, ovo ažuriranje softvera neće uticati na boot ROM. I pošto konzola učita ROM boot odmah nakon pritiska na dugme za napajanje, nema načina da se to zaobiđe.

Nintendo Switch povezan na dzepni televizor

Jedini način da se to popravi je proizvodnja novih Nvidia Tegra X1 čipova. Tako da je moguće da Nintendo zatraži od Nvidije da reši problem tako da nove konzole nemaju ovu ranjivost iliti grešku.

Ako fail0verflov odluči da podeli eksploataciju, mogao bi otvoriti mnoge mogućnosti kada je u pitanju homebrew softver i naravno piratske igre što bi donelo dosta štete kompaniji.

Da li su ovi hakeri samo hteli da steknu popularnost ili su hteli da dobro naplate ovaj propust istaje da se vidi

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here