Fejsbuk sprema pametne zvučnike koji izlaze uskoro

0
761

Nešto novo dolazi iz kompanije Facebook

Fejsbuk sprema pametne zvučnike. Amazon i Google su trenutno glavni igrači u segmentu pametnih zvučnika ,a prvi je nesporni kralj ove kategorije proizvoda. Mnoge druge kompanije imaju slične proizvode u prodavnicama, uključujući i uređaje koji koriste Amazonovu vlastiti glasovnu tehnologiju.

Facebook zabranio Kodi uredjaje

Apple je upravo pokrenuo HomePod, svoj sopstveni konkurent Amazonovom Echo-u i Googleovim zvučnicima. I Facebook će,kako se ispostavilo da pokrene ove godine svoje pametne zvučnike.

Fejsbuk sprema pametne zvučnike i prati šta radite na mreži

Facebook već prati sve što radite na mreži, tako da može da zaradi više od reklama.Baš iz tog razloga pametni zvučnik iz kompanije Facebook zvuče mnogo više nametljiviji od Google-a ili Amazona.Prema Digitimesu Facebook neće pokrenuti samo jedan, već dva različita modela pametnih zvučnika ovog jula.Uređaji neće izgledati kao konkurentski uredjaji. Umesto toga, oni će se takmičiti sa pametnim zvučnicima sa ekranima, kao što je Echo Show.

echo show

Imena su već spremna a to su,Aloha i Fiona, dva Facebookova zvučnika dolaze sa 15-inčnim ekranima osetljivim na dodir, što bi omogućilo porodičnim korisnicima da ostanu u kontaktu. Očigledno je da morate da iskusite mnoge proizvode kompanije Facebook na ovom uređaju i zato je potreban ekran. Uključena je podrška za video ćaskanje i druge društvene funkcije.Aloha je očigledno najsofisticiraniji model i biće prodat kao Facebook Portal. Uređaj će imati funkcije prepoznavanja glasa, poput bilo kog pametnog zvučnika, ali i prepoznavanje lica. Širokougaoni objektiv na prednjoj strani uređaja moći će da prepozna korisnike.

Takođe će doći sa muzikom, zahvaljujući ugovorima Facebook-a sa kompanijom Sony i Universal Music.Aloha i Fiona će biti prvi Facebook proizvodi namenjeni video potrošačima.
Facebook je želeo da lansira uređaje u maju, navodi se u izveštaju, ali je odložio predstavljanje kako bi se usavršio akustični kvalitet i softver. Biće to još jedan u nizu proizvoda.

Izvor: Engadget

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here