Facebook odlaže pametne zvučnike za jesen

0
826

U lošem trenutku Facebook odlaže pametne zvučnike

Facebook odlaže pametne zvučnike za jesen. Mart je mesec koji Mark Zuckerberg sigurno želi da zaboravi. Poverenje na Facebook platformi je na najnižim granama nakon objavljivanja Cambridge analitike i sakupljanja podataka o pozivima i SMS-u od Android korisnika. Cena akcije kompanije je u padu kao  odgovor na to, a Facebook ponovo razmišlja šta i kako dalje.

 

 

 

Prema Bloombergu, Facebook je odlučio da odloži planove za predstavljanje proizvoda pametnih zvučnika na konferenciji za razvijanje u maju. Smatra se da su zvučnici direktni konkurenti Amazon Echo-u i Google-u zvučnicima, nudeći kombinaciju digitalnog asistenta i video ćaskanja u zavisnosti od izabranog modela. Nakon odlaganja u maju, očekuje se da će zvučnici biti predstavljeni na jesen.

Facebook odlaže pametne zvučnike ali će ih to koštati

Odlaganje uvođenja pametnih zvučnika dolazi kada potrošači ispituju koliko mogu verovati u privatnost na internetu. Kategorija pametnih kućnih proizvoda postaje sve konkurentnija i svi noviji zvučnici moraju da spreme teren. Sada bi pametni zvučnik sa brendom Facebook verovatno bio promašaj i koštao bi društvenu mrežu malo bogatstvo.

Opportunity rover proveo 5000 dana na Marsu

Sa druge strane, odlaganje lansiranja za bilo koji značajan vremenski period će se dobro pokazati u rukama konkurenata koji već imaju dobar početak. Ako Facebook to ostavlja previše dugo, teško da će posle uraditi nešto značajnije.

Što se tiče konferencije za programere u maju, očekujemo novi fokus na privatnost i zaštitu podataka. Facebook mora da se reorganizuje pre nego što pokuša da uradi nešto novo. U međuvremenu, korisnici mogu iskoristiti nove alate za privatnost koje se objavljuju ove nedelje kako bi korisnicima Facebook-a bolje kontrolisale svoje podatke.

Jasno je jedino da Facebook treba prvo dosta da uradi u medjuvremenu.Veliko je pitanje kako vratiti poverenje korisnika koji bukvalno beže sa ove mreže.Bojim se samo da će ovo iskoristiti konkurenti i dodatno osnažiti svoju poziciju na tržištu.

Izvor:Foxnews

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here