Droni kontrolišu gradilišta u Japanu , sve ide po planu

0
807

Droni kontrolišu gradilišta u Japanu . Ako pogledamo realno, ljubitelji gedzeta su pomogli industiji dronova. Izgleda da je njihova budućnost okrenuta industriji. Sve veći broj prodatih dronova se koristi za geodetske i inspekcijske zdatke. Dobar primer za ovo nam dolazi iz kompanije DJI i softverske komapnije SkyCatch, koja je objavila svoju najveću isporuku komercijalnih dronova a to je 1000 komada prodatih japanskoj kompaniji Komatsu. 

Pročitajte još : Podvodni dron

Skycatch explorer 1

Svi prodati modeli su Skycatch explorer 1. Ovo je polu-autonomni kvadkopter koji će odlično poslužiti za nadgledanja zaliha na gradilištima. U slučaju Komatcua, slike napravljene uz pomoć dronova će se koristiti za kontrolu njihovih robotskih gradjevinskih vozila, koja sami razvijaju. 

Droni kontrolišu gradilišta , pomogli i kompaniji Apple 

Govoreći za portal The Verge, izvršni direktor softverske kompanije SkyCatch Christian Sanz, kaže da su dronovi te kompanije već korišćeni na više od 10,000 gradilišta u Japanu. SkyCatch je pomogao u istraživanju budućih Disney tematskih parkova a nedavno je preuzeo još jedan veliki posao sa neimenovanom kopmanijom iz Kupertina. “Možete da shvatite o kome govorim” kaže dalje Sanz. “Leteli smo tamo svaki dan, nekoliko puta dnevno. Mi samo pomažemo u uredjenju prostora”. SkyCatch dronovi se prodaju direktno korisnicima ili angažuju zajedno sa tehničarima. 

Iako kompanija ima svoj algoritam mašinskog učenja koji može da prepozna osnovne materijale na gradilištu, ljude i vozila. Explore 1 dronovi takodje dolaze sa baznom stanicom, Edge1, koja brine o obradi slike bez potrebe za internet vezom. To je u osnovi, “oblak kompjuter u kutiji” 

Izvor: TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here