DELL i dalje prednost daje Intel procesorima

0
699

Ryzen izgubio bitku sa Intelom

DELL i dalje prednost daje Intel procesorima. AMD je očigledno imao fantastičnu 2017. godinu sa Ryzen procesorima. Ali očigledno to nije dovoljno da oduševi jednog od najvećih proizvodjača laptopova, DELL.

AMD planira PlayReady 3.0 podršku

John Roese, direktor kompanije DELL, je rekao da je ” Intel veliki igrač a da je AMD ipak drugi na toj listi”. Postoji dosta razlika izmedju ovih proizvodjača procesora, mada u našem portfoliu imamo i jednog i drugog. Svakako je Intel dosta zastupljeniji od AMD-a iako je AMD dosta uradio na ubrzanju svojih procesora.

Generalno, DELL ne misli ništa loše o AMD-u kao kompaniji, rekavši sledeće. “AMD radi neke zanimljive stvari, i dodajući ih u svoj portfolio popunićemo neke dodatne oblaste. Ali hajde da budemo jasni: postoji jedan dominantan igrač u proizvodnji procesora a postoji i jedan veliki izazivač koji dobro radi na inovativnom planu a to je definitivno AMD. Naravno da je razlika izmedju njih prilično velika u smislu tržišnog udela i korišćenja uopšte. Dakle naš portoflio se neće uskoro promeniti , ostaje u većoj meri pri Intelu.

Izvor:TweakTown

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here