Bitkoin rig napravljen od Samsung mobilnih telefona

0
835

Bitkoin rig napravljen od Samsung mobilnih telefona . Da li ste se ikada zapitali da li se stari mobilni telefoni mogu upotrebiti za nešto drugo? Nešto korisno? Nešto kao bitkoin rig. Baš ta ideja je pala na pamet Samsung inžinjerima. Naime, oni su na jedinstveni način iskoristili stare mobilne telefone i uz pomoć njih napravili rig za Bitkoin.

Bitkoin rig sa mobilnim telefonima

Svake godine se na tržištu pojavi dosta modela i jasna je činjenica da ne mogu svi biti prodati. Iz godine u godinu se gomilaju stariji modeli koji nisu prodati. Iz Samsunga su našli idealno rešenje kako da iskoriste ovu tehniku i zarade na njoj.  

Samsungov inžinjerski tim pod nazivom C-lab je napravio bitkoin rudarski toranj sa 40 telefona Samsung S5. Isti taj tim je iskoristio i stariji Galaxy tablet za laptop baziran na Ubuntu platformi i dosta stariji mobilni telefon Samsung S3 je iskoristi za nadgledanje akvarijuma. 

Robin Schulz, portparol kompanije Samsung je izjavio da će ova inovativna tehnika biti veoma dobra za životnu sredinu. To je veoma odgovoran korak ka zelenom okruženju od strane komapnije Samsung. Takođe će starim Samsung telefonima dati novi život. Ovi telefoni dobijaju novi potencijal i mogućnost koja obično leži u fiokama. Bitkoin rig napravljen od Samsung mobilnih telefona se može napraviti 

Izvor: TopBuzz

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here