Atari VCS je nova Atarijeva konzola

0
857

Nova konzola dolazi iz Atarija

Atari VCS je nova Atarijeva konzola. Atari je nedavno promenio ime svoje predstojeće retro konzole. Sa “Ataribox” na “Atari VCS”. Tvrdi da će narednog meseca postaviti datum za ranije naručivanje ili pre-order. Do sada nije pušten nikakav drugi podatak o igrama koje ćete moći da igrate na ovoj konzoli, pa se postavlja logično pitanje. Zašto bi me interesovao datum ranije kupovine kada više ništa ne znam o konzoli osim njenog imena?  Ime mi i ne znači puno.

Prvo objavljivanje je imao VentureBeat, novo ime je ustvari stari nadimak za Atari 2600, koji je prvobitno bio nazvan Atari Video Computer System ili VCS. VB je takođe potvrdio da će konzola zadržati cenu od 250 do 300 dolara koja je otkrivena još prošle godine. Konzola je prvobitno otkrivena u junu prošle godine, sa glavnim trejlerom. Atari je trebalo da otvori pre-narudžbe za konzolu ranije poznatu kao Atariboxa u decembru, ali se kampanja Indiegogo nikada nije materijalizovala.


Atari VCS je nova Atarijeva  konzola i Nintendo menjao ime konzole

Promena imena nije toliko veliko iznenađenje. Pa i nintendows Switch je promenio ime jer se ranije trebao zvati NX? To je zadivljujući poklon Atari istoriji i prošlim uspesima. Ono što je iznenađujuće je to što Atari vrši takvu promenu imena kada još uvek ne pokazuje ni nagoveštaj stvarne igre koje će pokretati njihova konzola. Nije da Atari nema pouzdan katalog klasičnih igrica na koje se može temeljiti gejmersko iskustvo. Ali, umesto toga, čini se da su preokupirani da rade ko zna šta sa različitim oblicima kripto valuta pa su novine za svoju konzolu potisnilu u drugi plan.

Atari pravi svoju kripto valutu

Moraćemo da sačekamo i vidimo datum pred-porudžbine pre nego što počnemo da špekulišemo o tome na čemu se zasniva ova konzola. Neko se nada da će Atari imati smisla prikazati svoj softver pre nego što očekuje da će neko da plaća hardver na slepo.

Izvor; TheNextWeb

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here