Apple watch otkriva dijabetis , korisnici oduševljeni

0
781

Apple watch otkriva dijabetis

Apple watch otkriva dijabetis . Prema najnovijoj studiji osnivača Kardiograma Brandona Ballinger-a, Apple Watch može otkriti dijabetes kod onih koji su prethodno dijagnostikovali bolest sa tačnošću od 85 procenata.
Studija je deo veće DeepHeart studije sa Kardiogramom i UCSF-om. Ova studija je koristila podatke od 14.000 korisnika Apple Watch-a. I uspela je da otkrije da je 462 od njih imalo dijabetes koristeći senzor za otkucavanje srca. Isti tip senzora i druge fitnes grupe koristeći Android Wear također se integrišu u njihove sisteme. Sve za korisnike.

Prečice za Windows i Mac računare

U 2015 Framinghamovoj studiji srca pokazala je da je početna srčana frekvencija i varijabilnost srčane frekvencije značajno predvidela dijabetes i hipertenziju. To je dovelo do podstreka da se senzor za otkucaje srca uputi da se vidi da li bi tačno mogao detektovati pacijenta sa dijabetesom.

Ranije su Ballinger i njegove kolege uspele da koriste Apple Watch za otkrivanje abnormalnog srčanog ritma sa preciznošću od 97 procenata, apnejom za spavanje sa preciznošću od 90 procenata i hipertenzijom sa 82 posto tačnosti kada je uparen sa algoritmom na osnovi kardiograma sa AI. Sva otkrića do sada su objavljene u kliničkim časopisima, a Ballinger namerava objaviti ove najnovije nalaze ubrzo nakon prezentacije na konferenciji AAAI 2018.

Apple watch otkriva dijabetis , ta bolest je ogroman svetski problem

Dijabetes je veliki i rastući problem u SAD. Više od 100 miliona Američkih odraslih državljana sada živi sa pre-dijabetesom ili dijabetesom, a više od 1 od 4 od njih se ne dijagnostifikuje, prema CDC-u. Deo problema je bol koji ide u kontroli nivoa glukoze u krvi. Pacijent mora da daje posle svakog obroka i pravilno uzima odgovarajuću količinu insulina kako bi se održao u ravnoteži.

Rano otkrivanje može takođe pomoći u smanjivanju bolesti povezanih sa dijabetesom. Iako postoje drugi pokušaji za izgradnju hardverskog hardvera za specijalne namene, ovo je prva obimna studija koja pokazuje da obični senzori srčane frekvencije. U paru sa algoritmom zasnovanim na veštačkoj inteligenciji – mogu identifikovati dijabetes bez dodatnog hardvera.

Šta je sledeće? Ballinger i studija Johnson Hsieh pominju da mogu da gledaju niz bolesti koje mogu otkriti kroz senzore srca, možda čak i gestiktivni dijabetes. Hsieh takođe upozorava da je već poznato da su oni koji su testirani imali dijabetes ili pre-dijabetes i da svako ko misli da bi to trebao ići kod svog doktora, a ne samo da se oslanja na Watch da im kaže šta se događa. U svakom slučaju odlična implementacija za pametni sat. Nadam se da će se proizvodjači više okrenuti zdravstvenim problemima korisnika.

Izvor: MacWorld

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here