Apple Watch može slučajno da okrene policiju

0
693

Apple Watch može slučajno da okrene policiju. Ako spavate sa Apple Watch satom na ruci, vrlo lako može da Vam se desi da Vas probudi policija. Bar to se desilo izvesnom Džejsonu Rouvelu koji je o ovom incidentu obavestio korisnike na Tviteru. On je svoj sat koristio kao traker za spavanje. U toku spavanje je slučajno pritisnuo krunicu sata i pokrenuo hitan poziv policiji. Nakon toga, policija se pojavila u njegovoj sobi sat vremena posle ponoći. Dalje, Rouvel navodi da je policija bila krajnje korektna i da je već navikla na greške koje donosi Apple Watch.


Public service announcement: If you sleep with an Apple Watch on, consider turning off the Emergency SOS feature, or you too may wake up to 3 cops in your bedroom at 1 AM.
— Jason D. Rowley (@Jason_Rowley)

Ako pogledate na Tviteru, videćete dosta sličnih primera. To je problem i za iPhone telefone, jer se poziv isto može pokrenuti i preko bočnog dugmeta na telefonu. U svakom slučaju, pre poziva, telefon će odbrojavati 5 sekundi a ukoliko ga ne zaustavite, Vaš uredjaj će kontaktirati policiju. 


fuck i accidentally hit my lock button multiple times out of a nervous twitch and it activated my emergency SOS alarm and made everyone in class freak out lmfao i wanna leave this class forever
— kwami (@fuckkristinb) September 12, 2018

Ova funkcija se zove Emergency SOS, koja se prvi put pojavila u okviru WatchOS 4 sistema i u iOS11. Zamišljeno je da bude izuzetno korisna. Ako ste u opasnosti ili Vam je na drugi način potrebna pomoć, jednostavno zadržite desni taster i uredjaj će sam pozvati policiju. 


Apple Watch really needs a “I’m changing bands please don’t trigger emergency SOS or password wipe” mode
— Colin Weir (@radiocolin) March 15, 2018

Ako Vam ova mogućnost ne deluje kao dobra stvar, možete je isključiti na sledeći način. Udjite u Setting pa na opciju Emergency SOS i tu isključite automatski poziv. 

Izvor: TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here