Apple Watch nema konkurenciju, bar za sad

Apple Watch lider . Apple Watch je i dalje lider po prodaji pametnih satova.Analitičarksa kompanija Canalis procenjuje da je Apple prodao 18 miliona Apple Watch satova u 2017. godini, premašivajući sva očekivanja. To predstavlja povećanje od 54% u odnosu na prethodnu godinu.

Dok Amazon dominira pametnim zvučnicima sa Alexa AI kada su u pitanju pametni satovi ,Apple prosto dominira .
Za razliku od Google Android Wear platforme koja se i dalje bori, WatchOS je intuitivan, brz i lak za korišćenje – iako je prvi put korisnicima bilo potrebno nekoliko sati da se naviknu na različite načine unosa koji uključuju rotirajuću krunu, dugme i ekran osetljiv na dodir sa različite komande.

Apple Watch lider – LTE kao razlog

Tehnološki blogovi navode LTE kao jedan od razloga za odličnu prodaju . Korisnici mogu ostaviti svoje iPhone kod kuće i još uvek uživati u svim funkcijama u pokretu, uključujući Apple Pay, praćenje fitnesa i mogućnost reprodukcije muzike.

Ukoliko uključite i fitnes trakere (koje mozete naći na Aliexpresu i za 20 dolara), Apple  drži 23%  globalalnog udela ali ima ogromnu konkurenciju širom sveta, pretežno od kompanije Xiaomi (21%) i Fitbit (20%). Međutim, moramo imati u vidu da te kompanije imaju daleko niže cene . Neki čak i ispod 100 dolara. U međuvremenu najjeftiniji Apple Watch, serije 1 je 249 dolara

Apple Watch može slučajno da okrene policiju

Za razliku od Apple Watch-a takmičenje ostalim proizvodjačima i nije uspelo. Počevši od pametnog sata Moto 360, Asus ZenWatch, Sony Watch, LG Watch Urbane i Pebble.
Još uvek je iznenadjenje što Google nije ponovo pokrenuo ili ponovo brendirao Android Wear. Verzija 2.0 je ogromno razočaranje. Spore performanse, slab glasovni odgovor na naredbe “OK Google”.Možda najbliži konkurent je dosta dobro pregledan Gear S3 iz komapnije Samsung-a.

Ostaje da se vidi kako će se na ovom tržištu pokazati i novi kineski brendovi koji mobilnim telefonima polako osvajaju svet.

Izvor: TechRadar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here