Apple prodao više tableta od Samsunga i Amazona zajedno

0
701

Apple je lider u prodaji tableta

Apple prodao više tableta od Samsunga i Amazona zajedno. Tablet računari su imali prilično turbolentan period poslednjih nekoliko kvartala, jer kompanije nastavljaju da eksperimentišu as njihovim oblicima i svrhom. Jedan od ključnih faktora je smanjenje broja. Novi izveštaj IDC-a za četvrti kvartal 2017.  otkriva da je prodaja tableta porasla samo 1,6% godišnje u 2017. godini, u odnosu na rast od 24% u 2016. godini.

Apple prodao više tableta od Samsunga i Amazona zajedno

Tržišni udeo Apple kompanije nastavlja da se povećava. Cupertinov IT gigant predstavlja približno trećinu čitavog tržišta i uspeo je da proda 13,2 miliona iPada tokom sezone godišnjih odmora, što je duplo više od Samsung i Amazon zajedno. Iako, vredi napomenuti da je to samo rast od 0,6% u odnosu na isti period prošle godine.

Apple razvija MicroLED za svoje nove uredjaje

Amazon izuzetno napreduje

S druge strane,Američki gigant elektronske trgovine, Amazon ima drugo mesto sa tržišnim udelom od 15,6% i 7,7 miliona prodatih jedinica. Kompanija je zadržala neverovatan rast od 50% u odnosu na prošlu godinu, zahvaljujući Kindle liniji pristupačnih e-čitača. U stopu ga prate kompanije Samsung sa 14,1% i Huavei sa 7,1%. A ono što je još interesantnije je da je Apple prodao gotovo dva miliona iPada više nego Amazon i Samsung zajedno. Prema izveštaju IDC-a, kompanija je isporučila 43,8 miliona jedinica, dok je Amazon iznosio 16,7 miliona, a Samsung 24,9 miliona.

Ozbiljnije se uključuje i Microsoft

Izveštaj, pored toga, navodi da će predstojeći Windows tablet baziranih na AMR-u koji izlazi sredinom 2018. godine dodatno napraviti pometnju i smanjiti trćišni udeo svih ostalih. Dosta proizvođača poput kompanije Lenovo već su objavili svoje prve računare sa ARM čipsetima. Zakljucak je jasan, Apple trenutno najviše ulaže u ovu oblast pa ne čudi ta dominacija. Ostali proizvodjači treba da daju sve od sebe ako imaju nameru da ih sustignu. Jednostavno je dajte ljudima svezi android sa redovnim apdejtima i tu ste.

Izvor:TechRadar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here