Apple globalni lider u prodaji satova

0
857

Apple prodao više satova od cele Švajcarske industrije satova

Apple globalni lider u prodaji satova . Nove procene ukazuje na to da je Apple prodao više satova nego kompletna Švajcarska industriju satova u poslednjem kvartalu. Ovaj podatak stvarno ostavlja bez daha i pokazuje kako pametni satovi polako potiskuju stare dobre mehaničke satove.

Apple Watch može slučajno da okrene policiju

  • Procene govore da je Apple prodao oko 8 miliona satova tokom poslednjeg kvartala.
  • Poređenje pokazuje ubrzan rast prodaje Apple smartwatch platforme.
  • Apple je jedan od najvećih proizvođača časova na svetu.

Na osnovu novih statistika, sada se čini sigurnim da je Apple nadmašio celu švajcarsku industriju satova u kombinaciji prošlog tromesečja.

Apple globalni lider – sam protiv svih

Rolex,Omega,Swatch i svi ostali proizvodjači zajedno nisu uspeli da prodaju kao jedan Apple.

Hollis Johnson tvrdi da Apple ne otkriva zvanične prodajne cifre za Apple Watch.
Umesto toga, prodaja Apple Watch satova vode u kategoriji “drugi proizvodi” – što je dovelo neke ljudeu zabludu pa su ljudi se cifre namerno prikrivaju zbo loše prodaje.

A za to vreme, pogotovo u 2016. godini, izgledalo je kao da je rast prodaje zaustavljen. Ali, na osnovu podataka koje su Apple zvaničnici dali o zaradama ranije ovog meseca, analitičari mogu da izračunaju procenu prodatih jedinica i prihoda.

“To je bila naša najbolja četvrtina za Apple Watch, sa rastom prihoda i jedinica od preko 50% u četvrtom kvartalu zaredom i snažnim dvocifrenim rastom u svakom geografskom segmentu”, izjavio je Appleov direktor Tim Cook 1. februara.

Na neki način, upoređivanje sa čitavom Švajcarskom industrijom satova je dokaz za Appleovu prihvatljivu cenu. Neki Švajcarski satovi su luksuzni komadi, kao što su Rolex , koji koštaju desetine hiljada dolara. Ali ostali švajcarski satovi su prihvatljivi za tržište, poput Swatch-a, sa satovima kojima su cene u istom rangu kao i najjeftiniji Apple Watch satovi oko 180 dolara.

Ali i druge tehnološke kompanije imaju sličnu cenu svojih satova, kao što su Samsung i drugi Google partneri – a prodaja njihovih smart satova  nije ni blizu ove brojke. Mora se uzeti u obzir i navala kineskih No name satova koji se mogu kupiti i ispod 20 dolara

Izvor: TweakTown

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here