Acer Nitro 5 Spin gejmerski laptop je stigao

0
942

Acer predstavio gejmerski laptop

Acer Nitro 5 Spin gejmerski laptop. Vrhunski gejmerski laptopovi obično su opterećeni potrebom da budu glomazni i nezgrapni. Ali za to postoji opravdan razlog. Sve njihove komponente koje se dosta greju zahtevaju dobro hlađenje. Međutim, ta situacija se polako menja kako mobilni grafički procesori postaju efikasniji kao i nove smernice za dizajn kao što je Nvidia Max-Q , usmerena na pružanje iste snage, ali u tanjem obliku. Već smo videli neke od ovih primera kao što su Asus Zephyrus i Acer’s Triton 700.

Direktor God of War PS4 odreagovao emotivno

Da bi zadovoljio potrebe gejmera u budžetskom sektoru, Acer je predstavio Nitro 5 Spin u poslednjem kvartalu 2017. Ovaj laptop ima samo 17,9 mm debljine i prvi je 2-u-1 gaming laptop. Naravno, već duže vreme smo imali 2-u-1 sa diskretnim grafičkim karticama, ali nijedna od njih nije bila dovoljno snažna da izadje na kraj sa jakim igricama.

Acer Nitro 5 Spin dizajn i kvalitet izrade

Nitro 5 Spin je laptop sa 15,6 inča, tako da je prilično veliki ako ga nosite. Njegov tanak profil definitivno olakšava klizanje u ranac, ali je i dalje težak sa 2,2kg. Takođe, uprkos tankom kućištu, nije zasnovana na Nvidijinim smernicama za Max-Q dizajn. Zahvaljujući kućištu od metala i brušenim aluminijumskim završetkom na poklopcu oseća se vrhunski kvalitet. Možete ga dobiti samo u jednoj od tri boje. Poklopac privlači otiske prstiju i mrlje prilično lako, pa će Vam biti potrebna dosta vremena da ga lepo očisttie. Acer se ponosi posebnim dizajnom ExoAmp antene u Nitro 5 Spinu, koji je vidljiv na ivicama poklopca i obećava bolji Wi-Fi opseg.

Šarke od 360 stepeni su izuzetno kvalitetne, a poklopac se drži na mestu u većini uglova. Naravno, možete preklopiti poklopac pa ga možete koristiti kao tablet. 15.6-inčni IPS displej radi na Full HD rezoluciji, što rezultira oštrim slikama i tekstom. Malo deblje ivice oko displeja nisu veoma estetski privlačne, ali vam pomažu da držite uređaj kada ga koristite kao tablet.

Acer Nitro 5 Spin specifikacije

Ova varijanta dobija osmi Intel Core i7-8550U CPU, 8GB RAM-a i Nvidia GeForce GTX 1050 GPU sa 4GB namenske GDDR5 memorije. Takođe dobijate 256GB SSD, kao i 1TB hard diska. Osnovna varijanta Nitro 5 Spina ima Core i5 CPU i nema SSD-a. Ostale specifikacije uključuju Bluetooth 4.1, dual band Vi-Fi 802.11ac, HD veb kameru i stereo zvučnike sa sabvuferom.

Laptop se isporučuje sa Windows 10 Home 64-bitnim. Dobijate paket softvera od prethodno instaliranog Acer-a, koji uključuje Acer Portal, Care Center i Quick Access. Dodatni softver uključuje probnu verziju Norton Security-a i kompletnu kopiju Microsoft Office Home i Student Edition.

Izvor: NDTV

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here