Windows Lite oslabljena verzija operativnog sistema

0
963

Windows Lite oslabljena verzija poznatog operativnog sistema . Microsoft već ima oslabljenu verziju svog poznatog operativnog sistema u vidu Windows RT i Windows 10 S. Izgleda da je to ovom kompaniji malo pa se sprema i treća verzija. Reference te verzije su upisane u kodu Windows 10 verzije i to pod nazivom “PRODUCT_LITE”. Ta referenca se verovatno odnosi na ime, koje bi moglo da bude Windows Lite ili samo Lite. Microsoft još uvek nije potvrdio ove insajderske izjave iako postoje brojne reference na Lite verziju u nedavnim Insider verzijama Windows-a, ali i u SDK-u za operativni sistem. 

Pročitajte još : Šta je Windows ML?

Windows Lite oslabljena verzija u borbi sa ChromeOS

Brad Sams, poznati Microsoft insajder, navodi da u kompaniji, na Windows Lite gledaju kao na “ChromeOS” ubicu. On potvrdjuje, uz pomoć svojih izvora, da se operativni sistem zaista zove Lite (iako postoje reference na Lite, Windows Lite i Windows 10 Lite). Microsoft na ovaj način želi da parira kompaniji Google i njihovom Chrome OS operativnom sistemu. 

Microsoft Lite je lagana verzija operativnog sistema Windows koja je dizajnirana za pokretanje PWA (Progresivnih Web Aplikacija) i UWP (Univerzalne Windows Platforme) aplikacija.

Smatra se da će ova verzija biti dostupna samo preko OEM-a i neće biti dostupna za kupovinu. Uz to, Sams navodi da je Microsoft namerno odlučio da ugasi Windows 10 S kako bi ostavio prostora za Windows Lite.  

Izvor: BetaNews

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here