webOS je od sada besplatan za preuzimanje , poručuje LG

0
841

webOS je od sada besplatan za preuzimanje , poručuje LG . LG je objavio open-source verziju webOS-a koja je dostupna svima koji žele da je preuzmu i koriste. Izdanje webOS Open source Edition  bi trebalo da deluje kao katalizator koji bi omogućio dalje usvajanje webOS-a izvan LG televizora i pametnih frižidera. 

Ovo je drugi put da je objavljena open source verzija webOS-a. Prvi put se pojavio dok je bio u vlasništvu kompanije HP 2011.godine. Kompanija LG ima velikog rivala u ovom polju. To je Tizen, operativni sistem koji se već koristi na dosta uredjaja, uključujući tu pametne satove,televizore,Blu-ray plejere i robotske vakume. 

LG očekuje mnogo od webOs-a od kada ga je kupio od komapnije HP 2013.godine. 

Kada je LG usvojio webOS za liniju pametnih televizora, to je učinio jer je u njemu video ogroman potencijal. WebOS je sada zrela i stabilna platforma spremna za pokretanje i na drugim uredjajima osim na televizorima. 

Dr. I.P. Park – Direktor kompanije LG za tehnologiju

LG trenutno radi sa Nacionalnom agencijom za promociju IT industrije kako bi pronašao odgovarajuće webOS poslovne predloge i obezbedio im logističku i tehničku podršku. 

Izvor: TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here