Ubuntu 18.10 Beta verzija je stigla – isprobajte je

0
1025

Ubuntu 18.10 Beta verzija je stigla . Posle aprilskog izdanja, Ubuntu 18.04 LTS, Canonial development je predstavio finalnu beta verziju sistema Ubuntu 18.10. U sklopu nje će biti desktop, server i cloud verzija.

Ubuntu 18.10 dolazi pod nazivom Cosmic Cuttlefish. Ovde je naglašeno da je ova beta verzija prva i konačna koja će se pojaviti za verziju 18.10. Zvanični datum kada će se pojaviti glavna verzija je 18. oktobar.

Šta je novo u Ubuntu 18.10 Beta verziji

Ova verzija dolazi sa Yaru GTK temom koja se ranije zvala Communitheme i sa novim setom ikona Suru. Očekivalo se da će se ova tema pojaviti na sistemu Ubuntu 18.04, ali do toga nije došlo. Još jedna od promena je da će instalacija desktop verzije biti znatno brža zahvaljujući Zstandard-u.

Što se tiče server verzije, Subiquity će imati bržu instalaciju i live sesiju. Kao i što se očekivalo, Ubuntu 18.10 Beta dolazi sa GNOME 3.30 okruženjem. Tako da ćete videti sve nove GNOME funkcije sa nekoliko vizuelnih podešavanja. Što se tiče krenela, ovo izdanje pokreće Linux 4.18 koji donosi očigledne ispravke i bolju hardversku podršku. 

Android integracija je bila još jedna uzbudljiva funkcija koju su mnogi očekivali. Medjutim, od ovoga neće biti ništa, bar u ovoj verziji. Nadam se da će ova funkcija stići u sledećem izdanju. 

Preuzmite Ubuntu 18.10 Final Beta verziju

Na ovom linku možete preuzeti ISO fajl sa Ubuntu 18.10 Final Beta verzijom. Naravno, na ovom linku se nalaze i sledeće verzije :
Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio i Xubuntu. Ubuntu 18.10 Beta verzija je stigla, isprobajte je i u komentarima recite da li Vam se dopada. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here