Šta je Windows ML ?

0
1062

Šta je Windows ML ? Microsoft planira uskoro da uključi veću sposobnost veštačke inteligencije unutar Windowsa 10. Softverski gigant otkriva novu AI platformu, Windows ML. Trenutno je dostupna verzija za developere. Očekuje se da će doći u Windows 10 na sledećem velikom ažuriranju. Microsoftova nova platforma omogućava programerima koji prave aplikacije za Windows 10 da iskoriste postojeće unapred obučene modele učenja u aplikacijama. 

Windows ML

Šta je Windows ML ? 

Windows ML će omogućiti programerima da kreiraju moćnije aplikacije za korisnike koji koriste Windows 10. Developeri će moći da uvezu postojeće modele učenja sa različitih AI platformi i da ih pokrenu lokalno na računarima i uređajima koji koriste Windows 10, ubrzavajući analizu lokalnih podataka u realnom vremenu poput slika ili videa, ili čak poboljšavaju pozadinskih zadataka kao što su indeksiranje datoteka za brzo pretraživanje unutar aplikacija. Microsoft je već koristio AI kroz Office 365, u okviru aplikacije Windows 10 Photos, pa čak i zahvaljujući prepoznavanju lica u Windows Hello, kako bi korisnicima Windows 10 omogućilo da se korisnici prijavljuju na računare i laptopove.

Microsoftov model za mašinsko učenje za Windows je dizajniran da radi na više različitih uređaja, uključujući laptopove, računare, Internet stvari, servere, centre za podatke i HoloLens slušalice. AI procesori, poput Intelovog Movidius VPU, takođe će biti podržani, a Microsoftova platforma će optimizirati zadatke za raspoloživi hardver. 

Developeri će moći ranije da pogledaju AI platformu u Windowsu sa Visual Studio Preview 15.7 i moći će da koriste Windows ML API u standardnim aplikacijama za desktop i Universal Windows Apps tokom svih izdanja Windowsa 10 ove godine. 

Izvor:The Verge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here