Šta je Android Go i kako funkcioniše

0
1064

Android Go – Odlična stvar za slabije telefone

Šta je Android Go i kako funkcioniše. Kada izadje nova verzija Android sistema, to je obično velika stvar. Naravno tu postoje nove mogućnosti, promena dizajna a u većini slučajeva zahtevaju i najnovije telefone. Ali skoro je Google lansirao novu Android verziju za šest novih telefona što nije čudno. Ali čudno je to da svi ti telefoni koštaju ispod 100 dolara.

Samsung sprema Android Go telefon

www.androidauthority.com

Šta je Android Go i kome je namenjen

Android Go je oskaćena verzija aktuelnog Android sistema. Android Go je napravljen da bi radio na jeftinim pametnim telefonima koji imaju manju procesorsku snagu i dolaze sa ograničenom RAM memorijom. Takodje je namenjen i osobama sa ograničenim internetom

Google je izgleda poslušao korisnike koje su od ove kompanije zahtevale sledeće:
– da Andorid operativni sistem radi bolje na telefonima sa 1GB RAM-a i manje
– da Android OS zauzimanje manje prostora
– da prethodno instalirane Android aplikacije zauzimaju manje prostora i koriste manje podataka

Korisnici koji su isprobali ovu verziju kažu da telefoni rade prilično dobro. Za sada postoje dve razlike izmedju Android Go i klasičnog Androdi sistema.

Prva razlika je da Android Go zauzima dosta manje prostora. Sada ova verzija Androida zauzima nešto više od 3GB, što je ušteda od nekoliko gigabajta. Ovo dosta znači telefonima koji imaju samo 8 GB interne memorije.

Druga razlika je kako pomaže korisnicima da upravljaju njihovim skladištenjem i korišćenjem podataka. Postoji aplikacija pod nazivom File Go koja daje sugestije o datotekama koje treba ukloniti i obrisati u oblak. I tu je još jedna aplikacija, pronađena samo na nekim telefonima, pod nazivom Datally, koja pomaže korisnicima da upravljaju količinom podataka koje njihove aplikacije koriste. Na kraju, tu je i YouTube Go, koji prikazuje tri opcije kvaliteta kada idete na streaming video (osnovni, standardni i visoki) i daće Vam informacije koliko megabajta će potrošiti svaka verzija, što je izuzetno korisno.

Google je takođe dodao poseban deo Play Store-a koji ističe aplikacije koje ne zauzimaju mnogo prostora. Što se tiče Gmail aplikacije, ne postoje vizuelne razlike kod Gmail Go aplikacije. Dok Google Go ima potpuno drugačiji dizajn koji nudi brz pristup funkcijama kao što je prevodilac ili pretraga slika. Takodje ima odeljak i za GIF-ove.

Šta je Android Go i kome je namenjen?

Android Go je u velikoj meri namenjen poboljšanju iskustva koje imaju potrošači kada kupe svoje prve pametne telefone na tržištima poput Indije i pojedinim delovima Afrike. Inače Go telefoni će se naći svuda, uključujući i SAD. Ako Google želi da privuče ljude daleko od funkcionalnih telefona i da bude u ekosistemu kompanije, mora da se osigura da Android bude dovoljno dobar po ceni od 50 USD.

Nema nikakve garancije da će tako i biti, ali Android Go će raditi na tome. Ovo nije ni Guglov prvi pokušaj u rešavanju problema sa slabijim telefonima. Pre nekoliko godina, Google je predstavio program nazvan Android One, koji je trebalo da pomogne proizvođačima da razvijaju jeftine telefone koji dobro rade na Androidu. Ali, proizvođačima se to nije dopalo, a inicijativa je u velikoj meri nestala. .

Izvor: TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here