Nvidia ukida podršku za 32-bitne operativne sisteme

0
1164

Nvidia ukida podršku za 32-bitne operativne sisteme, uključujući ti i Windows 10. Kompanija se obratila korisnicima sledećim saopštenjem.


Nadogradnje upravljačkih programa, uključujući i poboljšanja performansi, nove funkcije i ispravke grešaka, biće dostupne samo za 64-bitne operativne sisteme. Bezbednosne ispravke će biti obezbedjene za 32-bitne operativne sisteme do januara 2019. godine. Postojeće funkcije i usluge, kao što su optimalne postavke će nastaviti da rade na 32-bitnim operativnim sistemima.

Nvidia

Ova promena verovatno neće uticati na mnoge korisnike. Poslednji operativni sistem koji ima veći 32-bitni tržišni udeo od 64-bitnog je bio Windows Vista. Počevši sa Windows 7 u 2009. godini, većina računara je imala 64-bitni operativni sistem.

Što se Steam-a samog tiče, tu nema puno brige. Većina korisnika, njih 97,94%, koristi Windows operativni sistem. Korisnici koji koriste 32-bitni sistem je više nego zanemarljiv. Pogledajte u tabeli ispod, korisnike Steam platforme i njihove operativne sisteme.

Pročitajte još : Nvidia Turing, kad dolazi i šta očekivati?

Ako ste korisnik nekog 32-bitnog sistema, najbolje bi bilo da preuzmete zadnje drajvere koji su dostupni, jer postoji mogućnost da ih Nvidia ukloni sa njenih internet stranica. Nvidia ukida podršku za 32-bitne sisteme, spremite se na vreme (čak se i rimuje).

Izvor: ExtremeTech

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here