Novi Android malver rudari kripto valute

0
805
Skull of death symbol on the screen of smartphone on laptop computer. There is data flowing background. Selective focus on screen of the phone.

Stigao je novi Android malver

Novi Android malver rudari kripto valute.Iako je vrednost svih kripto valuta u padu, sajber kriminalci su još zadovoljni da koriste Android malver kojim generišu kripto valute pomoću vašeg hardvera.
Obično se to radi u obliku kripto-mining dodatka koji se pokreću na veb sajtovima, ali postoji novi oblik malicioznog softvera na Android sistemu koji rudari novac na vašem telefonu.

Novi Android malver rudari kripto valute

Kineski komapnija Kihoo 360 Netlab otkrila je ovaj malvar, poznat kao ADB.Miner. Istraživači izveštavaju da je ova vrsta malvera,nije sposobna da se širi na nove uređaje preko Wi-Fi mreže.

Android kopira iOS

Kihoo 360 Netlab takodje izveštava da je broj zaraženih uređaja u hiljadama, od kojih je većina u Kini i Južnoj Koreji. Verovatno nećete naići na ovaj malver, ali je dobra ideja da izbegnete instaliranje skrivenih APK-ova sa raznih nezvaničnih sajtova. Nećete naći ovaj malver instalirajući aplikacije sa  Google Play Stora, pa se pridržavajte toga ako je uopće moguće.Svako skidanje
aplikacija sa sajtova gde se skidaju krekovane aplikacije i igre donosi i mogucnost da pokupite ovaj malver

Izvor:Engadget

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here