Napravite novi Pokemon Go uz pomoć kompanije Google

0
826

Napravite novi Pokemon Go uz pomoć kompanije Google . Google želi da pomogne developerima da izgrade sledeći Pokemon Go. Iz te kompanije su najavili da otvaraju Google mape za kreatore video igara koji žele  da koriste podatke za izradu igara baziranih na lokacija a zasnovinih na igri Pokemon Go.

Kako bi to moglo da izgleda

Sa novim API-jem, celokupna Google Maps aplikacija u suštini postaje masivno platno za developere igara. Umesto da ručno kreiraju mape koje su zasnovane na kartama, kreatori će moći jednostavno da povlače podatke sa Google mapa. Tu su uključeni i 3D objekti, orjentiri i putevi. Ovo će zaista dosta pomoći u izradi video igara.

Napravite novi Pokemon Go – potrebna je samo ideja

Dovoljno je da znate da je Google mapirao milione objekata koje sada lako možete da prenesete u mobilnu igru. 

Menadžer Google mapa, Clementine Jacoby je rekao, ” Uradite lako ono što je do sada bilo ogromna prepreka”. Ovo bi takodje moglo da bude dobra vest i za sve Pokemon Go entuzijaste. Veruje se da će ovo dovesti do poplave sličnih naslova. Već postoje neki veliki naslovi koji koriste Google Maps APIs a medju njima su i Jurassic World Alive, Ghostbusters World i The Walking Dead: Our World.

Zainteresovani programeri mogu da saznaju više o ovome na sajtu kompanije. Google je takodje predstavio nove alate na konferenciji za igrice u San Francisku, početkom ove godine.

Izvor:MAshable

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here