Mikrosoft ažurirao Azure servis za SQL, MySQL i PostgreSQL

0
782

Mikrosoft ažurirao Azure servis za SQL, MySQL i PostgreSQL . Microsoft je najavio ažuriranje Azure cloud platforme, koji je prvenstveno namenjen kompanijama da migriraju radna opterećenja baze podataka na Microsoft-ove centre podataka. Ta radna opterećenja su obično kritična, a ažuriranje usluge kompanije Microsoft ima za cilj da olakša njihovo pokretanje u Azure-u, što bi moglo da motiviše više klijenata da premeštaju svoje aplikacije na oblak ovog tehnološkog giganta. 

Microsoft Azure

Azure SQL Database Managed Instance, koji korisnicima pruža pouzdanu verziju SQL Servera u oblaku a iza koje stoji Microsoft ,trenutno je dostupna. Da bi pomogao klijentima da prebace svoje podatke na tu uslugu, Microsoft je najavio da Azure baza podataka za migraciju sada podržava pokretne baze podataka iz lokalnih instanci SQL Servera u SQL Database Managed Instances.

Azure Hibrid Benefit će sada svojim klijentima ponuditi uštedu do 30% na računu za baze podataka bazirane na SQL bazi kada migriraju svoje postojeće SQL Server licence u oblak. To bi moglo olakšati migraciju preduzeća koja su uložila tone novca u pokretanje SQL Servera u svojim prostorijama.

Mikrosoft ažurirao Azure servis za SQL, MySQL i PostgreSQL

Pored toga, Azure Database Services za MySQL i PostgreSQL su generalno dostupni, pružajući korisnicima potpuno vođene otvorenih izvornih baza podataka u Microsoftovom oblaku. Te usluge su korisne za kompanije koje ne žele glavobolju upravljanja poslovima poput skeniranja baze podataka i patchinga, ali i dalje su im potrebne mogućnosti koje su dostupne od softvera sa open source bazom podataka.

Azure Migrate, Microsoftov softver za planiranje cloud migracija, je generalno dostupan i danas. On daje korisnicima informacije o tome kako njihovi podaci prelaze u oblak, pomažu u planiranju tranzicije između okruženja i savetuju kakvi su im računari potrebni za to.

Sve ove karakteristike bi trebalo da olakšaju kupcima da pređu na Azure, u trenutku kada se Microsoft suočava sa teškom konkurencijom, kao što su Amazon Web Services, Google Cloud Platform i drugi igrači.

Izvor:Venture Beat

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here