Microsoft prisiljava korisnike da koriste Edge

0
865

Microsoft prisiljava korisnike da koriste Edge . Microsoft je spremio novu taktiku kako bi podstakao usvajanje svog Edge pretraživača. U najnovijoj verziji operativnog sistema Windows 10, Microsoftova aplikacija za elektronsku poštu, automatski otvara linkove u Edgu. To se dešava i korisnicima koji su za podrazumevani pretraživač izabrali neki drugi a ne Edge. Kako sam Microsoft navodi, “osiguraće  najbolje, najsigurnije i dosledno iskustvo u Windows 10 sistemu”. 

Edge pretraživač

To izgleda da i nije tako. Edge je postao dosta bolji od kada je zamenio Windows Explorer kao glavni pretraživač u Windows sistemu. Sada je taj pretraživač dostupan i za Android i iOS platformu, mada još uvek ne sinhronizuje kartice preko Chrome i Mozilla pretraživača. Takodje, Ipad aplikacija je još uvek u beta verziji a Android verzija nije kompanitibilna sa tabletima. 

Osim toga, ignorisanje izbora pretraživača za korisnike stvara manje konzistento iskustvo jer korisnici završavaju sa otvorenim veb stranicama koje su razbacane u više pretraživača. Ako Microsoft želi da ljudi vole Windows,takve stvari ne bi trebali da rade. 

Izvor: Fastcompany

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here