Microsoft kupuje Steam – igrači nezadovoljni

0
759

Polygon navodi da Microsoft kupuje Steam

Microsoft kupuje Steam. Prema glasinama u IT svetu Microsoft pregovara o kupovini Valve-a, nezavisne kompanije iza koje stoji Steam svetski najpopularnija gaming platforma.  Kompanija Valve baš i ne voli Microsoft, poznato je koliko su negodovali kada je izašao Windows 8. Mada neki izvori tvrde da su preogovori o kupovini intenzivni i da je moguće da do kupovine dodje.

 

 

 

 

Microsoft kupuje Steam – šta to znači za korisnike

Svi znamo kako izgledaju prodavnice kompanije Microsoft. Dve od njih zapravo, i obe su prilično loše. Na Xboxu, prodaja je retka, interfejs je manje-više užasan i preplavljen je oglasima koji nisu vezani za gejming industriju a korisnici moraju svakog meseca da plate Xbox Live Gold ako žele da igraju multiplejer igre. Microsoft takođe nije u potpunosti prevazišao talas negativnih komentara da Microsoft mrzi developere indie igara.Definitivno je da Xbox nije glavna destinacija za indie programera onako kako je to bilo od 2008. do 2012.

Microsoft sprema fleksibilne uredjaje

Microsoft Store koji postoji u sklopu operativnog sistema Windows 10 je još lošiji. Microsoft nije uspeo da ubedi bilo koga da brine o ugrađenom Storu, koji je deo operativnog sistema od windovsa 8 koji je pokrenut 2012.Microsoft izgleda da nema pojma kako da prikupi prosečnog PC gamera.

Ja, lično mislim da bi ovo bilo loše za sve korisnike Steam-a. Microsoft je pokazao da ne vodi previše računa o gejmerima ali se moze videti da je zainteresovan za ulazak u ove vode.Ovu činjenicu opravdavam i time da se skoro pisalo i da je zainteresovan za kupovinu Electronic Arts-a koji ima velikih problema zbog mikrotransakcija koje su im odnele mnogo multiplejer igrača.

I na kraju…

Nadam se da će se cela ova priča završiti dobro po pitanju gejmera, pa ko god bio vlasnik.Valve se pokazao kao odličan u svom poslu. Ja ću pratiti ovu vest pa če kada dodjem do nekih informacija objaviti ovde na sajtu sve što saznam.

Theverge

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here