Linux fondacija je podržala deep learning fondaciju . Uprkos imenu, Linux fondacija se pored samog Linuxa bavi i drugim stvarima. U poslednje vreme, ova fondacija je pružila podršku i drugim open source projektima, kao što su Cloud Foundry, Automotive Grade Linux i Cloud Native Computing Foundation. Pored gore nabrojanih, Linux fondacija je podržala i LF Deep Learning fondaciju

Ideja ove deep learning fondacije je da “podrži i održi inovacije otvorenog koda u veštačkoj inteligenciji, mašinskom učenju i dubokom učenju dok teži da ove nove tehnologije budu dostupne developerima.” Osnivači ove fondacije su Amdocs,AT&T,B.Yond,Baidu,Huawei,Nokia,Tech Mahindra,Tencent,Univa i ZTE. Ostali tehnološki giganti će se verovatno pridružiti ovoj fondaciji u budućnosti. 

Pročitajte još : Najbolji Linux za programere

Linux fondacija je podržala i druge


“Uzbuđeni smo što nudimo temelj za duboko učenje koji može da vodi dugoročnu strategiju i podršku za mnoštvo projekata u AI, mašinskom učenju i ekosistemima dubokog učenja”

Jim Zemlin

izvršni direktor The Linuk Foundation

Prvi zvanični projekat ove fondacije je Acumos AI project, to je saradnja izmedju AT&T i kompanije Tech Mahindra. Ukratko, Acumos AI je platforma za razvoj, otkrivanje i deljenje AI modela i radnih tokova. 

Kao i slične organizacije zasnovane na Linux fondaciji, LF Deep Learning fondacija će ponuditi različite nivoe članstva za kompanije koje žele da podrže ovaj projekat. Takodje, svi članovi LF Deep Learning fondacije moraju da budu i članovi Linux fondacije. 

Izvor: TechCrunch

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here