Linus Torvalds je objavio Linux kernel 4.16

0
904

Šta donosi Linux kernel 4.16

Linus Torvalds je objavio Linux kernel 4.16. Pretpostavljam da Linus Torvalds ne voli da pravi šale. Zbog toga je nakon što je otpremio sedam izdanja kandidata za Linux kernel 4.16, odlučio je da pusti poslednje jezgro na Svetski dan šale.

U vreme RC7 izdanja, on ga je nazvao većim ažuriranjem nego obično. Oko polovine ažuriranja bilo je vezano za umrežavanje. Finalno izdanje izgleda kao RC7. Postoji mnogo korisnih ažuriranja za drajvere. “Da nije bilo umrežavanja, ovo ažuriranje bi bilo i suviše malo”, rekao je Torvalds u svom saopštenju

Linus Torvalds je objavio Linux 4.16

Sve u svemu, Linux 4.16 je bio veliko ažuriranje sa poboljšanjima i ispravkama za različite arhitekture, upravljačke programe itd. Puno posla je uradjeno da se pojača bezbednost pomoću popravaka Spectre i Meltdown-a i čišćenja kodova.

Na CPU frontu su napravljena poboljšanja kako bi se pružila podrška novijim funkcijama. Bilo je ažuriranja RISC-V, KVM podrške za AMD Secure Encripted Virtualization, glavnog Oracle DAKS drajvera itd.

Ne kupujte dok za Nintendo Switch koji nije naš

Radilo se dosta kako bi se poboljšala podrška za Cannonlake Gen 10 grafiku, Jetson TKS2 displej i AMDKFD poboljšanja. Ovu funkciju možete pročitati na Phoronix.com za detaljnije informacije.

Linuk 4.16 možete preuzeti sa kernel.org.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here