Kotlin programski jezik je dostupan za Linux

U moru programskih jezika,jedan ide polako i krči sve pred sobom.To je Kotlin...

0
932

Kotlin, sve jači programski jezik

Kotlin programski jezik je dostupan za Linux.Tokom protekle godine usvajanje programskog jezika Kotlin rapidno se uvežalo.Pored svoje dugačke liste odličnih karakteristika, Googleova objavljivanje da je Kotlin zvanično podržan jezik za razvoj Androida bio je glavni razlog za istim. Kao jezik opšte namene, Kotlin se takođe može koristiti i na različitim aplikacijama.

Da bi olakšao život programera, JetBrains, tvorac Kotlina, ponudio je Kotlin as a snap .Sada, programeri mogu instalirati programski jezik samo jednim klikom. Ovim potezom možete dobiti sva ažuriranja najbrže moguće.

Štaviše, sa Kotlinom, nećemo morati da brinemo o svim potrebnim zavisnostima kao što je to slučaj sa JDK. Dakle, to je još jedan plus za ovaj programski jezik.

Za one koji ne znaju, snaps su kontejnerski paketi koji nude dodatnu sigurnost u različitim Linux okruženjima.

Kotlin dobija samo pohvale

Pozdravljajući korak, Canonicalov Jamie Bennett je rekao da pokazuje JetBrains poverenje u svoju platformu. “Kotlin se pokazao izuzetno popularnim i dodao ga bogatstvu snimanja fokusiranih na razvoj, koji su već dostupni, pruža neverovatno moćnu platformu za proizvodnju i distribuciju softvera”, dodao je on.

LG G7 će biti kopija modela Iphone X

Ono što čini ovaj korak više posebnim jeste što će se predlog kompanije Kotlin primarno raditi na mnogim distrosima, uključujući Arch Linux, openSUSE, Solus, Manjaro, Debian i Linux Mint.

Možete da posetite ovaj link da biste preuzeli Kotlin snap.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here