Kali Linux je dostupan u Windows Store

0
892

Instalirijte Kali Linux na lak način

Kali Linux je dostupan u Windows Store. Instaliranje i pokretanje Linuxa na Windowsu 10, takođe pod nazivom Linux podsistem na Windowsu (WSL), je stara vest. Već sada možete instalirati Linuxe kao što su Ubuntu, SUSE Enterprise Linux i openSUSE direktno iz aplikacije Windows Store.

Debian GNU/Linux je dostupan u Windows 10 prodavnici

Iako nastavljamo da čekamo da Fedora stigne u Microsoft Store, kako je već obećao, još jedan omiljeni linux disto je stigao na ovu platformu a to je Kali Linux. Ova vest je prvi put objavljena pre nekoliko nedelja kada je kompanija testirala Xfce radnu površinu za WSL.

Kao što možda već znate, Kali Linux je poznati open source Linux distro koji se široko koristi za potrebe testiranja penetracije ili poznatije kao etičko hakovanje. Imajte na umu da ćete dobiti instalaciju Kali Linuxa bez alata za testiranje penetracije; tako da ih treba ručno instalirati.

Kali Linux je dostupan , kako instalirati Kali Linux na Windows 10 (WSL)?

Pre nego što pokušate da instalirate Kali Linux na Windowsu 10, uverite se da ste uključili ‘ON’ WSL u Windows Features. Da biste to uradili, potražite Windows Features u polju za pretragu i otvorite je. Sada, potvrdite polje ispred Windows Subsystem for Linux i izaberite Ok.

Kada završite, idite na ovaj link na Windowsu 10 koristeći računar i preuzmite distro jednim klikom. Nakon završetka preuzimanja, taster ‘Get’ na Store će se promeniti u ‘Launch’. Morate kliknuti na njega da bi krenuto proces instalacije.

Na kraju, napravite vaše UNIX korisničko ime i lozinku kao što je zatraženo u prozoru konzole i završili ste. Da biste ponovo pokrenuli Kali Linux, samo ukucajte kali na komandnu liniju ili kliknite Kali pločicu u Start Menu. Odličan potez kompanije Microsoft koji će oduševiti ljubitelje Linuxa. Takodje, daje mogućnost korisnicima da na brz i lak način isprobaju ovu Linux distribuciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here