Jolla operativni sistem za jeftinije telefone

0
871

Sailfish 3, operativni sistem za slabije telefone

Jolla operativni sistem za jeftinije telefone. Jolla možda nije uspeo da napravi neke veće rezultate jer za konkurenciju ima Android. Ali oni se ne predaju jer su napravili Sailfish 3, operativni sistem koji je fokusiran na 4G mobilne telefone. Ovaj operativni sistem je premijerno prikazan na MWC sajmu ove godine.

Sve DOOM igre hakeri donose na Nintendo Switch

Izvršni direktor kompanije Jolla, Sami Pienimaki, kaže da je njegov glavni cilj da funkcioniše sa “telefonima koji imaju slabiju hardversku konfiguraciju a i da pokreću odabrane Android aplikacije”, naveo je za NDTV. Njima i nije rival Android operativni sistem, njima je glavni rival Android Go. To je na neki način oslabljena verzija Android sistema koja je optimizovana za uredjaje koji imaju 1GB rama i manje. Pravi primer za to je Nokia 1.

O ovom operativnom sistemu ćemo saznati više u trećem kvartalu 2018 godine. Za sada se zna da će biti 30 posto brži od prethodne verzije i da će raditi sa najnovijom verzijom Androida. Takodje če ponuditi poptpunu integraciju na oblak, sa obeleživačima, beleškama i sinhronizacijom fotografija. Tu je i novi multitasking interfejs i nova tema “Light”.

Jolla je najavio predstojeću Sailfish podršku za neke uredjaje za koje verovatno i niste čuli. To su Gemini PDA,INOI T8 i INOI T10. Ali tu je i model za koji ste čuli. To je Sony XA2.

Jolla operativni sistem za jeftinije telefone , ali za 50 eura

Sailfish X je verzija operativnog sistema koji je već dostupan za Sony Xperia X i košta 49,90 eura . Ova verzija Sailfish-a je napravljena specifično za taj telefon, nešto što je omogućilo Sonijev program Open Devices.

Sailfish X je objavljen u septembru 2017. godine i zamenjuje Android kao operativni sistem bez potpunog otklanjanja podrške za Android aplikacije. Vlasnici Sony Xperia XA2 koji su umorni od Androida možda žele da obeleže veb stranicu kompanije Jolla. Kompanija Jolla je nastala 2011 godine. Formirana je od strane bivših zaposlenih iz kompanije MeeGo, koji su pravili operativni sistem za Nokia uredjaje. I u Sailfish operativnom sistemu se mogu videti stvari preuzete iz MeeGo OS.

Osnovna ideja za ovaj operativni sistem je odlična, ali cena nije.

Izvor:TechRadad

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here