iOS 11 je na 76% uredjaja a Android 8 na 4,6% uredjaja

0
863

Zastupljenost iOS 11 je odlična

iOS 11 je na 76% uredjaja a Android 8 na 4,6% uredjaja. Appleova stranica za podršku za App Store, koja prati nivo usvajanja različitih izdanja za iOS, danas je podelila nove podatke za iOS 11. Od 22. aprila, iOS 11 je na 76 posto iOS uređaja, u poređenju sa 19 procenata za iOS 10 i 5% za ranije verzije iOS-a.

Ali Apple ne pokazuje statistiku koliko uredjaja imaju mogućnost za iOS 11 ali 76 posto je odličan rezultat. Nasuprot tome, najnovije statistike na Google-ovoj Android stranici za programere pokazuju ukupno 4,6 odsto Android korisnika sa verzijama 8,0 i 8,1 Android Oreo od 16 aprila, dok je velika većina korisnika ostala na verziji 7.0 ili ranije.

Android 8 Oreo na Motorolinim telefonima

iOS statistika

Zahvaljujući brojnim izveštajima o greškama i raznim funkcionalnim pitanjima, prihvatanje iOS 11 je sporije nego kod iOS 10. Najnovija velika iOS verzija je zabeležila 52 posto usvajanja do 6. novembra 2017. godine, manje od dva meseca nakon objavljivanja. Apple je poslednji put ažurirao statistiku 18. januara, naglašavajući da je iOS 11 u toj tački bio na 65 posto uređaja, u poređenju sa skoro 80 ​​odsto usvajanja iOS-a pre februara.

Trenutna konačna verzija iOS-a je 11.3.1, dok je verzija 11.4 trenutno u beta verziji. Očekuje se da će Apple predstaviti iOS 12 na svojoj konferenciji Worldwide Developers u junu, koji će uključivati i male funkcije poput FaceTime poboljšanja uz fokusiranje na optimizaciju brzine i popravke grešaka.

iOS 11 je na 76% uredjaja a Android 8 na 4,6% uredjaja ,u čemu je problem

Google sa svojim operativnim sistemom radi odličan posao. Gde je onda problem? Pa problem je u proizvodjačima. Oni trebaju da puste nove verzije Android sistema za svoje uredjaje. Medjutim njima je najbitnije da izbacuju uredjaje na 6 meseci i na njima najavljuju novi operativni sistem a za starije modele ne brinu. Proizvodjač razmišlja da ne treba da pruže podršku starijim modelima jer se noviji neće prodavati tako dobro. Apple na svu sreću razmišlja baš suprotno. Svaki njihov model ima podršku od skoro 5 godina što je fer i pošteno

Izvor:VentureBeat

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here