Iolo Phoenix 360 odličan alat za vaš računar

0
839

Iolo Phoenix 360 odličan alat za vaš računar . Možda se Vaš računar neće izdići kao Feniks iz pepela ali će Iolov novi alat za privatnost,sigurnost i optimizaciju učiniti da radi kao nov i usput će održavati sigurnost na internetu.

Phoenix 360 je izgradjen oko System Mechanic Pro, odličnog softvera za PC optimizaciju. Sada Phoenix 360 dolazi kao samostalni proizvod. 

Phoenix 360 je baziran na tri aplikacije. To su Privacy Guardian, koji je zadužen za sigurnost na internetu, Bye Pass, menadžer za lozinke i Malwere Killer za čišćenje zlonamernog softver. Počnimo zato redom.

Privacy Guardian je dizajniran da zaštiti vaše lične informacije na mreži. On koristi ono što Iolo naziva “anti-fingerprinting”, što u suštini znači da blokira ono što se obično prati sa sajta na sajt, izgradi profil koji se koristi za ciljanje na personalizovane oglase i drugi sadržaj. Omogućava vam zgodan zapis o tome koliko puta Vas je zaštitio od zlonamernih sajtova koji kao da postoje da bi ukrali neke Vaše informacije. 

ByePass je siguran generator i menadžer lozinki, slično kao LastPass, koji čuva sve vaše prijave u jednom šifrovanom trezoru zaštićenim glavnom lozinkom. Za razliku od mnogih drugih menadžera lozinke, podržava dvostruku autentifikaciju i omogućava vam da obezbedite detalje o plaćanju i beleške.

Malware Killer, kako to samo ime i govori, štiti Vaš računar od zlonamernog softvera – ne samo blokiranjem poznatih pretnji, već i uklanjanjem postojećih infekcija. Možda ćete biti iznenađeni šta će sve pronaći na Vašem računaru, čak i ako niste primetili ništa sumnjivo u svakodnevnoj upotrebi.

Malware Killer koristi obimnu bazu baziranu na oblaku kako bi otkrio pretnje, plus heurističke analize za preuzimanje programa koji se ponašaju sumnjivo – idealno za blokiranje ili uklanjanje novih oblika malvera, ili identificiranje pretnji ako ne možete da se povežete sa oblakom.

Obezbedite svoj pretraživač

Sve ove komponente softvera Phoenik 360 su dostupne sa glavne kontrolne table, ali svaka od njih se mora instalirati pojedinačno. Potreban vam je ključ za registraciju da biste aktivirali svaku komponentu, pa ga držite na bezbednom.

ByePass i Privacy Guardian takođe zahtevaju ekstenziju na pretraživaču, ali Vam odličan vodič pomaže u tom posli .

Privacy Guardian je kompatibilan sa Firefox, Chrome, Windows Explorer, Opera i Edge pretraživačem, ali ByePass trenutno radi samo sa Chrome-om i Firefoxom. Podrška za druge pretraživače je u radu.

ByePass je prilično jednostavan za korišćenje. Samo kreirajte nalog koristeći svoju e-adresu i glavnu lozinku (od presudnog značaja je da to ne zaboravite – Iolo ne može da se oporavi) i radi slično kao LastPass. Možete dodati detalje o nalogu ručno (postoje gotovi oblici za najpopularnije stranice i usluge na vebu), ili ih pustiti ByePass-u da ih doda u svoju bazu podataka sledeći put kada se prijavite.

Postoji siguran generator lozinki (možete odrediti dužinu i da li može da sadrži brojeve, slova i specijalne karaktere), a ByePass takođe može da čuva podatke o kreditnoj kartici i napomene. Nema šifrovane memorije datoteka, ali to je vrlo retka funkcija za menadžera lozinke.

Možete lako videti na koliko ste naloga trenutno prijavljeni i da se odjavite sa svih jednim klikom – čak i ako ste prijavljeni na nekoliko uređaja. Brisanje cookie kolačića bi vas samo odjavilo na uređaju koji trenutno koristite, tako da je ovo odlična prednost.

Kao što je gore navedeno, glavna svrha Privacy Guardian je blokiranje ili brisanje tragova koje oglašavači koriste da bi napravili profil vas i vaših onlajn navika. Softver ne samo da prikazuje koju su sajtovi pokušali da instaliraju trakere na Vaš računar već i nihove specifične skripte. 

Uništite malvere na Vašem računaru

Omiljeni deo Phoenik 360 alatke je Malware Killer. Ovo je relativno novi dodatak paketu. Ako Vam se pojavi obaveštenje “Coming Soon” kada pokrenete instalaciju, jednostavno, zatvorite i ponovo pokrenite instalaciju i trebalo bi da možete da instalirate. 

Malware Killer je jednostavno koristiti: može obaviti brzu analizu čitavog sistema (pokretanje ručno ili u odredjenom vremenskom intervalu) ili duboko skeniranje bilo koje određene datoteke ili fascikle za koju sumnjate da može biti zaražena.

Malware Killer

Ovaj softver možete kupiti na stranici kompanije Iolo. Ako ste zainteresovani za kupovinu ovog odličnog softvera to možete uraditi na ovom linku. Jedna stvar je na kraju jasna, Iolo Phoenix 360 odličan alat za vaš računar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here