Google sprema dual boot opciju za Chromebook

0
836

Windows 10 na Pixelbook laptopovima

Google sprema dual boot opciju za Chromebook . Izgleda da Google radi na podršci za dual-boot na svojim Chromebook laptopovima. XDA Developeri otkrivaju da Google već mesecima radi na podršci za “alt OS režim” za Pixelbook laptop. Ova opcija će nositi naziv Campfire. Očigledno da žele da naprave nešto kao Boot Camp koji se može naći na Apple laptopovima i računarima. Kako se navodi Google dual boot će imati podršku za Windows 10.

Kako ukloniti Adware malver iz Chrome pretraživača

XDA dalje tvrdi da Google pokušava da dodje do Mikrosoftove hardverske sertifikacije kako bi omogući da Pixelbook zvanično pokreće alternativni operativni sistem Windows 10. Reference na Microsoft Windows Hardware Certification Kit su se pojavile u razvojnim verzijama Chrome OS-a a veruje se da će se u budućnosti proširiti na druge Chromebook računare.

Google sprema dual boot opciju za Chromebook

Zvanična dualboot podrška će uskoro stići na Pixelbook a inžinjeri rade užurbano kako bi što pre doneli ovu novu funkciju. Instaliranje sistema Windows 10 na Chromebook , zahtevaće dodatni prostor za skladištenje. To znači da će uredjaji sa 16 GB prostora biti uskraćeni za mogućnost instaliranja Window 10 sistema. XDA ukazuje na Chromium izvorni kod koji sugeriše da uredjaj treba da ima najmanje 40 GB prostora, 30GB za Windows 10 i još 10GB za instaliranje Chrome OS.

Nije još definisano kada će se ova opcija zvanično pojaviti. Ono što se zna da Google održava hardverski dogadjaj u oktobru. Tada ćemo sigurno videti Pixel 3 a možda Google iznenadi i predstavi Pixelbook 2. Ako Vas interesuje još informacija na ovu temu posetite XDA.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here