Bezbednosne zakrpe za april su tu , preuzmite ih

0
750

Google misli na svoje korisnike

Bezbednosne zakrpe za april su tu. Google-ov mesečni Android Bilten o sigurnosti za april 2018 je stigao. On dolazi svakog meseca. Google nije usporio u naporima da Android uređaji budu sigurni i bez ranjivosti. Ako se sećate, ovaj mesečni Android Bilten za sigurnost pokrenut je krajem 2016. godine kada je ranjivost Stagefright-a objavljena u javnosti. Od tada, Google je obezbedio mesečne bezbednosne ispravke. Google sada obezbeđuje dve ispravke – opštu Android bezbednosnu nadogradnju i specifičnu ispravku za Pixel uredjaje.

 

Ažuriranja za april su sada ovde, a Google je objavio i podatke o tome koje probleme je rešio ovim najnovijim ažuriranjem. Prema dokumentaciji, ovo sigurnosno ažuriranje obrađuje ranjivosti povezane sa Android runtime, medijskim okvirom i Broadcom i Qualcomm komponentama.

Bezbednosne zakrpe za Pixel uredjaje su tu

Google je počeo da izdaje funkcionalne ispravke posebno za Nexus i Pixel uređaje. U ovom proširenju Google je omogućio podršku za Pixel 2 i Pixel 2 XL mobilne telefone. Takođe su poboljšane performanse zaključavanja ekrana za sve Pixel modele i poboljšana performansa VoLTE na nekim operaterima za Nexus 5Xs, Pixel i Pixel XL, i Pixel 2 i Pixel 2 XL.

Zarada na Twitchu od pola miliona dolara mesečno

Kao i obično, postoje dva načina na koja možete doći do ovih ažuriranja. Možete da preuzmete fabričke fajlove i da ih instalirate, ili možete sačekati nadogradnju (OTA) koja će uskoro stići. Za fabričkih fajlove, možete pogledati zvaničnu veb lokaciju za razvoj i preuzeti fajlove posebno za vaš uređaj. Bezbednosne zakrpe su veliko pitanje za sve operativne sisteme. Ako već želite korisnike, budite spremni da im obezbedite bar neku zaštitu. Google se za sada trudi da to bude kako treba. Iako se hakeri sve više trude da svoje fajlove ubace u naše sisteme, Google mora da se potrudi da bude jedan korak ispred, a kako mi se čini za sada im ide dobro.

Izvor:TopBuzz

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here