GNOME 3.30 izlazi u septembru , donosi nove mogućnosti

0
777

Novi Linux GNOME dolazi 6 septembra

GNOME 3.30 izlazi u septembru.Ljubitelji besplatnih desktop okruženja otvorenog koda biće zadovoljni što je postavljen datum izlaska sistema GNOME-a 3.30. Predstavljen kao sledeće značajno stabilno ažuriranje za GNOME desktop okruženje, GNOME 3.30 je zakazao izlazak za 6. septembra 2018.

 

Naravno, pre nego što stigne ova verzija će se pojaviti skripta alfa, beta i kandidat za izdavanje, koji će biti označeni pod oznakom GNOME 3.29.Za više detalja o ovom ciklusu, kao i datumima izlaska možete da pratite na GNOME sajtu.

GNOME 3.30 nove funkcije i datum izlaska

Objavljeno je ranije ovog meseca da funkcije GNOME 3.28 uključuju novu ekransku tastaturu, bolju primenu Thunderbolt 3 uređaja.Takodje dodaje mogućnost dodavanju zvezdica datotekama i fajlovima u fajl menadžeru Nautilus.

Nažalost, nema mnogo sigurnih detalja o tipu GNOME 3.30 karakteristika i promena koje ćemo videti jesen.

Kotlin programski jezik je dostupan za Linux

Optimizacija performansi će verovatno biti u nekom ili drugom obliku. Hackfest performanse GNOME-a planira se u maju da konkretno radi na poboljšanju performansi GNOME Shell-a. To uključuje veliki problem u vezi sa memorijom koja utiče na trenutnu verziju.

Dvodnevna GUADEC konferencija takođe će se održati u julu. Verovatno ćemo saznati više o ambicijama i ciljevima za sledeće izdanje GNOME sistema.

Izvor:OMGubuntu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here