Debian GNU/Linux je dostupan u Windows 10 prodavnici

0
956
Debian GNU/Linux

Debian GNU/Linux je dostupan u Windows 10 prodavnici . Skoro sam pisao o dostupnosti Kali Linux distribucije u Microsoft prodavnici. Ovo je omogućilo korisnicima da lako dodju do linux distribucije i još je lakše probaju sve mogućnosti Linux-a. Ono što je najzanimljivije je to što možete da instalirate više Linux distribucija, jedne pored druge uz pomoć WSL-a.

Najnoviji distro dostupan u Microsoft prodavnici je Debian GNU / Linux, koji se naziva i Univerzalni operativni sistem. U svom blog postu, Microsoft je najavio da se sada može preuzeti i instalirati Debian preko Microsoft prodavnice.

Linux entuzijasti moraju da znaju da je Debian poznat kao stabilan i besplatan operativni sistem koji ljudi mogu da koriste za opštu svrhu rada kod kuće ili za rad u kancelariji. Može se koristiti i za postavljanje servera i oblaka.

“Moći ćete da koristite kompletno okruženje za komandnu liniju Debian-a za trenutno stabilno izdanje (9 / stretch)”, prema Debianovom opisu na Microsoft prodavnici.

Ako ste probali WSL ranije, sigurno ste svesni jednostavnih koraka koje treba da napravite da biste preuzeli i pokrenuli Debian GNU / Linux na operativnom sistemu Windows 10. 

Izvor: Fossbytes

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here