Debian 9.4 dolazi sa preko 150 ispravljenih bagova

0
758

Stigao je Debian 9.4

Debian 9.4 dolazi sa preko 150 ispravljenih bagova. Jedna od najvažnijih stvari kod korišćenja popularnih Linux distroa jeste da izbacuju pravovremene nadogradnje, koje vam obezbeđuju da koristite bezbedan operativni sistem. Isto važi i za Debian GNU/Linux, čiji razvojni tim održava redovne ispravke. Samo pre par dana, tim je izbacio četvrto ažuriranje za Debian 9.

Za one koji ne znaju, Debian 9.0 serija je LTS izdanje, a imaće podršku narednih pet godina.

Šta je novo u Debianu 9.4?

Debian 9.4 dolazi sa puno ispravki za bezbednosna pitanja i druge ozbiljne probleme. Odvojeni saveti za bezbednost za svaki od bezbednosnih ispravki su već ranije objavljeni.

Kao i sva druga izdanja iz prethodne tačke, Debian 9.4 ne treba smatrati glavnom verzijom jer ne dolazi sa nekom novom funkcijom.U slučaju da već koristite Debian Linux i već ste instalirali sva preporučena ažuriranja ranije nemate šta da brinete.

Kotlin programski jezik je dostupan za Linux

Da bi bio precizan, Debian 9.4 dolazi sa ukupno 89 ispravki grešaka i performansi u različitim paketima kao što su Linux kernela, PostgreSKL, Flatpack, itd. Na bezbednosnom frontu postoji 71 ispravka za pakete poput Tor, Wireshark, Thunderbird, Firefox, Linux kernel, LibreOffice, Drupal itd.

Dok postojeći korisnici mogu instalirati ažuriranje putem uobičajenog procesa nadogradnje, novi korisnici mogu pronaći detaljnu listu mirrora za svrhe preuzimanja.

Izvor: TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here